Най-добрият ни тенисист Григор Димитров ще срещне Стийв Джонсън в

...
Най-добрият ни тенисист Григор Димитров ще срещне Стийв Джонсън в
Коментари Харесай

Григор Димитров срещу стар познайник на Уимбълдън

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров ще срещне Стийв Джонсън в първия кръг на шампионата от Големия шлем " Уимбълдън ". Това дефинира тегленият през днешния ден чоп.

Нашето момче води с 5:2 победи против американеца в дуелите им до момента. Двамата ще играят за трети път на " Уимбълдън ", като до момента са си разменили по една победа. Първо хасковлията печели със 7:6(8), 6:2, 7:6(2) през 2015 година, а Джонсън взема реванш с 6:7(6), 7:6(3), 6:4, 6:2 година по-късно, когато прави и най-хубавото си показване в конкуренцията с класирането си на осминафинал.

31-годишният българин, 21-и в класацията на АТП, е подложен под номер 18 в главната скица. Той е полуфиналист на шампионата от Шлема в Лондон през 2014 година.

32-годишният Джонсън е 92-и в света сега, само че е достигал до 21-ото място.

При триумф на старта Димитров ще играе против спечелилия от мача сред Хенри Лааксонен (Швейцария) и участващия с " уайлд кард " представител на домакините Райън Пенистън.

Жребият за женската скица по-рано през днешния ден дефинира първата ракета на България Виктория Томова да стартира против Даря Савил (Австралия).
 Виктория Томова се изправя против австралийка на
Виктория Томова се изправя против австралийка на " Уимбълдън "

Това дефинира тегленият през днешния ден жребий
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР