Най-добрият ни тенисист Григор Димитров продължи със страхотното си представяне

...
Най-добрият ни тенисист Григор Димитров продължи със страхотното си представяне
Коментари Харесай

Гришо лети! За трети път е на 1/8-финал на US Open

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров продължи със страхотното си показване на шампионата от " Големия шлем " US Open, откакто съумя да победи със 7:5, 7:6 (8), 6:2 поляка Камил Майхжак.

С трисетовата победа хасковлията си обезпечи място на 1/8-финалите на единия от четирите най-големи шампионати в тениса, където ще срещне сензацията Алекс де Минаур.

Winbet - успеха е на върха на пръстите! (18+)

20-годишният австралиец в профил Кей Нишикори, с цел да си обезпечи борба с Димитров. Двубоят сред тях ще бъде първи в ATP тура.

Иначе за Гришо това ще е трето присъединяване в кариерата на 1/8-финалите от US Open.

ПЪРВИ СЕТ
Началото на дуела бе доста положително за българина и в първите си два сервиса той не даде нито точка на съперника. От другата страна полякът изпита някои компликации, само че не и нещо по-сериозно. Първият сет продължи в същото русло и двамата взимаха своите подавания чак до 12-ия гейм. В него Гришо съумя да осъществя първи пробив в мача, затваряйки първата част на 7:5.

ВТОРИ СЕТ
Втората част стартира още веднъж доста равностойно, като и двамата тенисисти бяха безупречни при първите си сервирания. Все отново при второто такова на Майхжак Гришо получи късмет да пробие и се възползва, повеждайки с 3:1 гейма. Последва затвърждаване на пробива за 4:1, само че това не пречупи съперника на българина и той взе 3 поредни гейма, с цел да изравни 4:4. Двубоят продължи равностойно след тези бурни минути и по този начин се стигна до тайбрек. И в него двамата даваха всичко от себе си, като на Григор му бяха нужни цели 4 сетбола, с цел да затвори тайбрека с 10:8 и надлежно да завоюва сета със 7:6.

ТРЕТИ СЕТ
Третата и последна част стартира доста добре за Гришо и той получи късмет за ранен пробив още при първото посрещане на противниковия сервис. До подобен не се стигна, само че проблемите пред поляка занапред предстояха. Димитров стартира доста нападателна и директна игра и това докара до нов късмет за пробив при 1:1 в геймовете. Този път хасковлията се възползва и проби, повеждайки с 2:1. Веднага по-късно последва изрично затвърждение с 40:0 в гейма за разлика от 2 гейма. В 7-ото разиграване българинът още веднъж сподели страхотна игра и получи късмет за пробив, от който се възползва повеждайки с 5:2. На собствен сервис Григор получи късмет за продобиване на мача, въпреки и мъчно след 15:40 той обърна нещата в своя изгода и победи още с първия си мачбол.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР