Най-добрият ни тенисист Григор Димитров постигна нещо историческо по-рано тази

...
Най-добрият ни тенисист Григор Димитров постигна нещо историческо по-рано тази
Коментари Харесай

Григор след обрата: Петият сет беше шега; приоритет сега ми е завръщане в топ 10, а не Шлем

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров реализира нещо историческо по-рано тази нощ, откакто реализира своя първи поврат от 0:2 сета в кариерата, надделявайки Алекс Молчан на старта на US Open. Българинът трябваше да прекара цели 4 часа и 40 минути и да избави 3 мачбола, с цел да доближи до крайния триумф, като на последвалата си конференция самичък дефинира дуела като " неуместен ". Родният ни представител засегна и още любопитни тематики, измежду които физическото си положение, задачите си все още, както и идния дуел против Анди Мъри във втория кръг.

За развиването на дуела

- Трябваше да устоя до дъно. Първите два сета бяха доста разочароващи. Усещах, че през множеството време управлявам играта, че бях по-активният на корта, само че в това време правех и повече неточности. Беше доста обезсърчаващо, че не можах да употребявам опциите си и да слага напрегнат неговите подавания. Сервирах добре, а не успявах да се възползвам от това. В един миг се усещах доста странно и се питах какво върша толкоз неверно.

В началото на третия сет си споделих, че играя доста добре и просто би трябвало да съм малко по-агресивен. Завърши 6-1, което беше добре за мен, тъй като спестих малко сили. Знаех, че той може да страда физически в четвъртия, само че знаех, че той също е тежък конкурент и няма да се откаже елементарно. Петият сет беше просто някаква смешка, нямам думи, неуместен.

За това, че е издържал физически макар своята възраст

- Страхотно е, необикновено, нямам какво повече да кажа. Да усещам тялото си добре, да нямам никакви болки - фантастично е. Пожелавам на всички играчи на тази възраст да се усещат по този метод. Изненадан съм прелестно, напъните се отплащат. Чудесно е за всички мои кондиционни треньори през годините да станат очевидци на сходно нещо. Мисля, че за първи път се връщам от 0:2 сета. Започнах да мисля по този въпрос и си спомних, че съм губил петия сет, само че в никакъв случай не го бях печелил.

За това да бъде част от " междинното потомство ", и измененията, които предстоят в тениса

- Това не е част от обичаните ми тематики за разискване, само че ще кажа следното: в моите очи ние бяхме това междинно потомство. Колко от нас играят на тази възраст? В момента в Тура няма изключително доста играчи на по 32-33 години. За мен да бъда част това потомство, е опция да видя от близко всяка една част от прехода, като съм уверен, че в идващите години ни предстоят доста промени. Алкарас сложи летвата доста високо за младите, които са на към 20 години. Любопитен съм да схвана по какъв начин ще се развие всичко в идващите 2-3 сезона. Мисля, че ще се изненадаме какъв брой доста промени ще има.

За идния дуел против Анди Мъри

-  Играли сме доста един против различен. 11 пъти. Не мисля, че има някакви секрети, които могат да ни кажат треньорите преди мача. Ще подходя като към всеки различен мач. Той играе все по-добре, наподобява по-развълнуван на корта. Очаквам да бъде доста тежък мач. Сигурен съм, че всеки от двама ни ще подходи с една и съща настройка.

Да, треньорите ми Джейми и Дани в предишното са работили с Анди, само че подготовката за идния мач няма да бъде нещо по-различно спрямо останалите, тъй като тримата беседваме доста преди всеки един дуел и за всеки тенисист, който обичаме да следим. Няма да измислим някакви луди тактики, просто мач като всеки различен.

Всъщност обичаният ми конфликт против Мъри е полуфиналът в Акапулко. Лесно е да играеш, когато си в зоната и всичко се получава. В Акапулко усетих, че имам преимущество и завоювах в поредни сетове. За мен този дуел изпъква най-силно в съперничеството ни.

За насладата от тениса и рутината

- Винаги се любувам, когато съм на корта. Определено има моменти, в които би трябвало да се настроиш по-различно, да се погрижиш за тялото си малко повече, да внимаваш какво ядеш, да видиш по какъв начин ще планираш тренировките си в хода на цялата седмица. Когато си млад, няма да има проблем, ако пропуснеш някаква част от рутината си, като да вземем за пример някое ястие или да спиш по-малко. Сега обаче е по-различно. Виждам го, само че и се любувам повече. Чувствам се по-комфортно сега. Продължавам да се веселя да се събудя в 6:30 и да изпия едно кафе, разхождайки се. Да, без подозрение сега има тенисисти, които са по-добри от мен, само че когато върша всички тези неща, се усещам по този начин, като че ли си давам един спомагателен късмет. Докато държа ракета, постоянно имам късмет.

За възможностите си да завоюва трофей от Големия шлем

- Отдавна не съм печелил какъвто и да е шампионат, тъй че желая да си слага постижима цел все още. Не споделям, че не съм кадърен да триумфирам на " мейджър " конкуренция, в случай че се движа добре и се усещам убеден. Да, има играчи, които могат да ме победят, само че има и доста, които аз мога да победя. Би било ужасно да печеля шампионат от Шлема, само че сега задачите ми са в друга посока. Приоритетите ми са завръщане в топ 10, продобиване на купа още веднъж. Искам да стартира оттова и след това да придобия по-голяма религия в себе си.



 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР