Най-добрият ни тенисист Григор Димитров остави отлични впечатления с представянето

...
Най-добрият ни тенисист Григор Димитров остави отлични впечатления с представянето
Коментари Харесай

Участниците в Индиън Уелс: Григор сред поставените, Джокович и Надал също в списъка

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров остави отлични усещания с представянето си в първите седмици от сезона, като задоволителен отзив за страхотната му игра е фактът, че в Австралия нашето момче позволи провали само против двамата финалисти на Аустрелиън Оупън в лицето на Новак Джокович и Стефанос Циципас, които без подозрение са двамата тенисисти, намиращи се в най-хубава форма сега.

Сега за родния ни представител предстоят два шампионата в Европа на твърда настилка в зала - в Ротердам (13-19 февруари) и в Марсилия (20-26 февруари), след което хасковлията ще се насочи към Съединени американски щати за обичайните Мастърси в Индиън Уелс (8-19 март) и Маями (22 март - 2 април).

Първата ни ракета пази прелестни мемоари от надпреварата в Индиън Уелс през последните два сезона, откакто през 2021-ва година доближи до полуфиналната фаза, а през 2022-ра остана на крачка от това да повтори упоменатото свое достижение, отстъпвайки на Андрей Рубльов в четвъртфиналите. 

Сред останалите състезатели, които автоматизирано попадат в листата със декларираните участници, са Новак Джокович и Рафаел Надал, чието присъединяване в шампионата е сложено под сериозна въпросителна. По всяка възможност на сърбина ще му се наложи да пропусне за втора поредна година Мастърсите в Съединени американски щати, така като изискването за съществуване на ваксина против ковид ще продължи да е в действие до 11 май. 

Участието на Матадора също наподобява нестабилно, имайки поради травмата в бедрото, която получи в дуела си от втория кръг на Откритото състезание на Австралия. Според упованията възобновяване на испанеца ще отнеме още 3-4 седмици и занапред следва да разберем дали Рафа ще се завърне в игра за Мастърса в Калифорния.

В предварителния лист с участници участват имената на всички тенисисти от топ 70, в това число Карлос Алкарас, Даниил Медведев, Стефанос Циципас, Ник Кирьос, както и миналогодишния първенец Тейлър Фриц, а тук можете да разгледате и цялостната листа със декларирани играчи:

ATP1000 Indian Wells entry list (automated entry based on ranking)
— Michal Samulski (@MichalSamulski)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР