Най-добрият ни тенисист Григор Димитров не можа да се възползва

...
Най-добрият ни тенисист Григор Димитров не можа да се възползва
Коментари Харесай

Гришо сам се би на „Ролан Гарос“ след 50 непредизвикани грешки

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров не можа да се възползва от възможностите си против Александър Зверев и отпадна на осминафиналите на “Ролан Гарос ” след 1:6, 4:6, 3:6 за 2 часа и 17 минути.

Гришо тотално провали първия сет, в който записа 3 двойни и общо 12 непредизвикани неточности. Във втората част обаче българинът имаше предимство и изглеждаше като че ли трябваше да се възползва от него, само че не съумя да довърши започнатото.

Зверев се избави за следващ път в към 10-минутни сервис геймове и в третия сет, а Димитров не можа да нанесе съдбоносен удар против противника си.

Така Гришо напуща Париж с изравнено върхово достижение в кариерата си при класирането на осминафинал, а Зверев ще има опцията да се бори за присъединяване на полуфинал против Томас Мартин Ечевери.

Основната причина за провалянето на Гришо през днешния ден беше огромният брой непредизвикани неточности – 50, както и въпросните неосъществени благоприятни условия за реализиране на пробив, плюс изгубената инерция във втория сет.

Топ ракетата ни ще се изкачи до 25-а позиция в международната класация след позитивния си рейд на “Ролан Гарос ” и преди този момент на шампионата в Женева.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР