Най-добрият ни сноубордист - Радослав Янков, замина за Пекин с

...
Най-добрият ни сноубордист - Радослав Янков, замина за Пекин с
Коментари Харесай

Радо Янков пред bTV: Отивам в Пекин с усмивка, а не на война


Най-добрият ни сноубордист - Радослав Янков, отпътува за Пекин с оптимизъм, че третото му присъединяване на зимни олимпийски игри ще бъде най-успешното. Пред bTV Янков - единственият българин печелил Световната купа на ФИС и Малкия бистър глобус, съобщи, че ще се упове на насъбрания опит, с цел да реализира задачите си в китайската столица.

" Тръгвам с усмивка и позитивно зареден, а не на война, както на предходната Олимпиада. Много по-отпуснат съм и се надявам да се върна също с усмивка. На предходните олимпийски игри бях квалифициран, само че и пренавит. Затова, може би, не се оправих. ", разяснява Янков.

Родният сноубордист се подреди 19-и в квалификации на гигантския слалом в Пьонгчанг (Южна Корея) през 2018 година Четири години по-рано Янков приключи надлежно 25-и и 21-ви в пресявките на слаломите в Сочи (Русия).



" Болката, страданието и неуспехите учат повече в сравнение с триумфите. Миналата година минах през сложен интервал и по тази причина в този момент правя оценка това, което се случва и, че имам опция да отида изобщо на олимпийски игри. Дай боже да направя добър резултат. "

" Намерихме нелоша екипировка, само че въпросът е, че те непрекъснато измислят нещо ново. При нас няма стандарти и ограничавания в дължината и самата спецификация на сноуборда, в ядрата, в радиусите. Самото тестване изисква доста време - брой дни на сняг, което не всеки път е допустимо да се направи. Мисля, че в този момент сме на задоволително положително равнище механически, тъй че, уповавам се, всичко да проработи. "

" Имахме една Световна купа в Пекин преди пандемията. След това и друга, която се отсрочи и не успяхме да участваме. Приятна писта - равномерна е от двете страни, без странични наклони, което е добре за идентичните трасета. Сега с изключение на единствено да я забележим в долната ѝ част, надали ще имаме опция да караме на нея. Такива са разпоредбите. Когато отидем там, ще разберем. "

" Толкова доста трептене около Коронавирус тестванията, изключително последния преди да заминем. Толкова се пазим, че не би било допустимо да се заразим, само че до момента в който не взема спортния номер - няма да ми е умерено. Мисля, че ограниченията в Пекин ще оказват помощ да няма заразяване, да няма заболели и всички да са по-спокойни. ", сподели още Янков, който ще бъде знаменосец на България за повторно.


Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР