Най-добрият български тенисист – Григор Димитров загуби вчера от испанеца

...
Най-добрият български тенисист – Григор Димитров загуби вчера от испанеца
Коментари Харесай

Фокина с интересно разкритие за Григор Димитров

Най-добрият български тенисист – Григор Димитров загуби през вчерашния ден от испанеца Алейандро Давидович Фокина с 4:6; 7:6, 3:5 в полуфинален конфликт и пропусна шанса да се класира за финала на Мастърса в Монте Карло.

Фокина разкри, че физическата устойчивост и волята за победа са били главните фактори за вчерашния му успех над Григор Димитров

„ Още от началото на шампионата настройката ми е да се боря за всяка точка. Така беше още от мача с Джокович, когато водех с 4-2, само че той проби сервиса ми. Днес Димитров ме надигра във втория сет и по тази причина имах потребност да се прибера в съблекалнята, с цел да умря за малко. Григор играеше доста добре, само че усетих, че стартира да се изморява. В началото на третия сет не играх доста добре, само че преследвах всяка топка. Положих доста старания, борих се до последно и в действителност се веселя, че съумях да печеля “ – разяснява испанецът на конференцията след мача.

„ По време на предсезонната подготовка се трудих доста, с цел да съм подготвен тъкмо за подобен вид дуели. От началото на този сезон изгубих много мачове, които имам възприятието, че можех да печеля. В момента не обръщам толкоз огромно внимание на позицията ми в ранглистата. Просто се любувам на играта, това е всичко “ – добави роденият в Малага тенисист.

Световният №46 показа и какви страсти изпитва първия ATP край в своята кариера. „ Не мога да опиша метода, по който се усещам сега. Когато изоставах с 0-2 в третия сет и той стигна до няколко брейкпойнта, трябваше да дам безусловно всичко от себе си, с цел да остана в мача. Знаех, че в случай че се вложа изцяло във всяко едно разиграване, ще имам късмет да печеля и тъкмо това се случи “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР