Най-добрият български тенисист Григор Димитров спечели със 7:6,(2), 3:6, 6:4

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров спечели със 7:6,(2), 3:6, 6:4
Коментари Харесай

Гришо би трудно казахстанец в Ротердам и стана №1 в интересна класация

Най-добрият български тенисист Григор Димитров завоюва със 7:6,(2), 3:6, 6:4 дуела си от четвъртфиналите на шампионата от сериите ATP 500 в Ротердам против казахстанеца Александър Шевченко. Срещата в Нидерландия продължи един час и 59 минути и бе много оспорвана.

В първия сет двамата противници непрекъснато взимаха своите подавания и по този начин се стигна до тайбрек при 6:6. В него българинът направи ранен минипробив, а по-късно и още един, което му оказа помощ да завоюва със 7:2.

Вторият сет обаче потегли неприятно за хасковлията. Той загуби още първия си сервис гейм, с цел да поведе противникът му с 2:0. До края на тази част не се стигна до нови пробиви, макар че при 3:5 в собствен ущърб Гришо имаше два брейкбола, само че ги пропусна и по този начин загуби с 3:6. Това бе първия сет, който той губи в този шампионат.

Третият сет също бе извънредно оспорван. Двамата печелеха своите подавания до 5:4 в интерес на българина, когато той направи пробив на 0 против противника и затвори мача с 6:4.

В идващия кръг Гришо ще срещне спечелилия от дуела Андрей Рубльов - Алекс де Минор. Той игра на полуфинал и през предходната година в Ротердам и по този начин съумя да отбрани точките си. Нашето момче е доста близо завръщане в Топ 10 на международната класация.

С триумфа си през днешния ден българинът поведе и в любопитна ранглиста. Той към този момент е №1 по извоювани мачове през 2024 година с 13 победи от 15 изиграни срещи.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР