Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще изиграе днес мача си

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще изиграе днес мача си
Коментари Харесай

Григор Димитров излиза срещу Тиафо днес в търсене на място в осминафиналите на Уимбълдън

Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще изиграе през днешния ден мача си от третия кръг на тазгодишния Уимбълдън, а негов противник по пътя му към осминафиналите ще бъде американецът Франсис Тиафо.

Двубоят бе подложен финален в програмата на Корт №2 и се чака да се изиграе в днешния късен следобяд след 17.00 часа българско време.

В първите си две срещи поставеният под №21 Григор не остави никакви шансове на своите противници, надигравайки поредно японеца Шо Шимабукуро с 6:1, 6:2, 6:1 и белорусина Иля Ивашка с 6:3, 6:4, 6:4.

Тиафо от своя страна също доближи до третия кръг без изгубен сет, като той се оправи на старта с Ибинг Ву - 7:6(4), 6:3, 6:4, а по-късно отстрани и швейцарския квалификант Доминик Щрикер със 7:6(11), 6:4, 6:2.

Това ще бъде общо четвърти дуел в съперничеството сред Димитров и Тиафо, като българинът има преимущество от 2-1 победи. В единствената им среща на равнище Голям шлем обаче триумфът беше за американеца, който се наложи в четири сета на осминафиналите на Australian Open през 2019-а година.

25-годишният Тиафо ще излезе през днешния ден и още по-мотивиран, откакто неотдавна завоюва първата купа в кариерата си на трева, триумфирайки в Щутгарт. Това му оказа помощ да се изкачи и до рекордното за него 10-о място в международната класация.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР