Най-добрият български тенисист Григор Димитров победи в изключителна драма австралиеца

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров победи в изключителна драма австралиеца
Коментари Харесай

Страхотен Григор Димитров спаси два мачбола и е на полуфинал в Ротердам

Най-добрият български тенисист Григор Димитров победи в изключителна драма австралиеца Алек Де Минор, който е 25-ти в ранглистата, на четвъртфиналите в шампионата от сериите АТП 500 в Ротердам, Нидерландия. Българинът се наложи с 2:1 (6:3, 3:6, 7:6 (8) сета, а съумя да избави и два мачбола в тайбрека.
Прочетете още
Българинът, който е 28-ми в ранглистата започна отлично дуела и проби за 3:1. Това се оказа и решаващо за целия сет, който беше извоюван с 6:3 от най-хубавия ни тенисист.

Ужасен беше вторият сет, в който българинът позволи ранен пробив, а Де Минор го затвърди - 3:0. Хасковлията позволи още един пробив и се стигна до 5:0. Григор върна единия пробив и се стигна до 5:3, само че австралиецът не позволи втори пробив и изравни след 6:3.

В третия сет Григор позволи пробив при 2:1. Българинът се върна в мача и съумя да върне пробива и да изравни - 3:3 и съумя да завоюва подаването си като излезе напред в резултата - 4:3. Стигна се до 6:6 и мачът трябваше да се взема решение след тайбрек. 

В него австралиеца поведе с 3:0 точки, само че Григор съумя да изравни 3:3. Де Минор съумя още веднъж да направи разлика при 5:3, а Гришо трябваше да избави два мачбола при 6:4 и 6:5. Григор Димитров завоюва общо три следващи точки и след 8:6 съумя да се класира за полуфиналите.

В борба за място на финала Григор Димитров ще срещне спечелилия от дуел сред канадеца Феликс Оже-Алиасим или руснака Даниил Медведев. 

Григор Димитров завоюва 180 точки от ранглистата и 111 245 $ от наградния фонд.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР