Най-добрият български тенисист Григор Димитров победи белгиеца Давид Гофен със

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров победи белгиеца Давид Гофен със
Коментари Харесай

Григор Димитров прегази Давид Гофен в Париж. Следва мач с Доминик Тийм

Най-добрият български тенисист Григор Димитров победи белгиеца Давид Гофен със 7:5, 6:2 в 1/16-финален дуел от шампионата в Париж, финален за сезона за българина. Така Гришо към този момент има 8 триумфа против единствено една загуба против Гофен.

В предходния кръг хасковлията се наложи с с 4:6, 6:1, 6:2 над французина Уго Юмбер, a в идващия ще срещне Доминик Тийм, наложил се със 7:6, 5:7, 6:4 над Милош Раонич. Балансът на българина и австриеца е 2:2 победи.

Първият сет стартира извънредно оспорвано и Гофен опита да пробие Григор още в първия гейм, само че българинът се избави. Белгиецът въпреки всичко поведе при сервис на Димитров и то на нула за 2:1. Гришо му го върна за 3:3, след което играта потегли гейм за гейм. Григор имаше преимущество в съвсем всеки детайл през първия сет и справедливо поведе в резултата след пробив на нула за 7:5 в сета.

Григор взе сервиса си за начало на втория сет и се поизмъчи при подаването на Гофен, въпреки да поведе с 40:0, не съумя да пробие противника след пет брейкпойнта. Последваха няколко следващи гейма, в които всеки печелешпе подаванията си, до момента в който не се стигна до първи пробив за Григор в сета за 4:2. След това той го затвърди и проби Гофен още при първия мачпойнт.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР