Най-добрият български тенисист Григор Димитров отново е у нас, а

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров отново е у нас, а
Коментари Харесай

Григор Димитров в Хасково: Приятно е да бъда у дома със семейството

Най-добрият български тенисист Григор Димитров още веднъж е у нас, а в границите на днешния ден в родния Хасково той посети детската градина и спортното учебно заведение, които е приключил.

Посещението на Григор в България съответства и с рождения ден на неговата майка - Мария, като международният №13 беше специфичен посетител в езиковата гимназия, където тя е учител по физическо образование и спорт.

След двете визити първата ни ракета се насочи към кортовете в Хасково, откъдето потегля неговата кариера, а от самото начало Димитров бе придружаван от екип, който работи по основаването на биографично видео за родната тенис звезда.

Снимачният развой за Гришо продължи с няколко удара на корта, след което някогашният №3 в света отдели няколко минути за въпроси на репортерите, пред които той изрази насладата си от обстоятелството, че още веднъж е вкъщи.

" Приятно ми е да бъда вкъщи със фамилията. Опитвам са поема колкото мога повече от това и да не преставам напред. Радвам се, че съм с майка ми на специфичния ѝ ден. Със фамилията постоянно е доста мъчно, когато играя по шампионати и пътувам доста. Много съм благополучен, когато съм с родителите си. При нас всичко е натурално, сплотени сме, чуваме се непрестанно, споделяме си и това ни прави още по-близки ", показа Григор.



Димитров разкри още, че постоянно употребява времето, което прекарва в пътешестване, с цел да се връща към мемоари от своето детство в Хасково, признавайки, че това дава още по-голяма мощ.

" Често имам време да мисля, когато хвърча по 14-15 часа. Връщам се към детството, учебното заведение, кортовете в Хасково. Това ми дава още по-голяма мощ и апетит. Аз съм българин, от Хасково и се гордея с това. Това не ме прави по-различен ", съобщи Гришо.

по-рано през този месец се върна и към любопитния миг от финала на шампионата, когато.

" Отлагахме тръгването им с всеки ден, само че най-после към този момент в действителност трябваше да се приберат и последния аероплан беше в неделя. Опитах се да приключа мача допустимо най-бързо, само че... случва се. И преди съм имал сходни моменти и знам по какъв начин да се притежавам. За мен задачата беше да печеля шампионата, само че това към този момент е зад тила ми и виждам напред ", описа най-хубавият ни тенисист, който разяснява още триумфа на Яник Синер по време на Australian Open.

" Яник изигра един от най-хубавите си мачове, доста е постоянен в последните месеци. Екипът му е мощен и обединен и когато имаш неизменност, резултатите идват ", счита Димитров.



Първата ни ракета обърна внимание и на младите български тенисисти, като изрази страдание, че не имал доста опция да контактува с тях по време на конкуренцията в " Мелбърн Парк ", само че в това време употребява опцията да насочи скъп съвет към тях

" Гордея се постоянно, когато видя българското знаме. За тях най-важното е битка, неизменност и верните хора до тях. Най-важното е да поемаш по неутъпкания път. Никога не съм следвал нечий път, желая аз да си направя пътя. Това споделям и на по-младите. Те сами да си създадат своя път, да минат през него, да си създадат грешките и да ги осъзнаят и да продължат напред, по този начин се пораства освен в тениса, само че и в живота. Тенисът е единствено спорт, и ние сега живеем, вършим, аз пребивавам моята фантазия. Но са значими постоянството и вярата, в случай че искаш нещо, то ще се получи ", безапелационен е Григор Димитров.

Накрая Гришо показа и какво му следва в идващите няколко седмици, в които той ще играе на няколко шампионата.

" Ще играя в Марсилия, Ротердам, Акапулко, Индиън Уелс и Маями. Всеки в последно време играе добре и става все по-трудно, само че аз се любувам, във форма съм, одобрявам успехите и загубите добре, не преставам напред ", приключи Григор Димитров.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР