Най-добрият български скиор алпиец Алберт Попов направи равносметка на изминалия

...
Най-добрият български скиор алпиец Алберт Попов направи равносметка на изминалия
Коментари Харесай

Алберт Попов: Възхищавам се на Христо Стоичков

Най-добрият български скиор алпиец Алберт Попов направи равносметка на миналия сезон и изрази удовлетворение от постоянството в резултатите си за Световната купа

"Имахме в действителност доста мощен сезон. В моите персонални цели чаках малко по-често да съм в първите 10, само че самата непоклатимост на резултатите през сезона, също ме кара да се гордея, тъй като до момента не съм записвал толкоз мощен и непрекъснат сезон. Преди бях много рисков, много рядко слизах до финала. Когато сляза, имах добър резултат, само че за Световната купа ти би трябвало една непоклатимост, с която да трупаш точки непрекъснато, с цел да може на края на сезона, ти в действителност да си събрал оптимален брой точки и това да ти даде добър старт за идващия сезон с номера и да имаш по-добра стартова позиция. Смея да настоявам, че сезонът беше доста добър, а пък неговият свършек е една спомагателна мотивация и тласък за следващата година да си сграбчи това, което мощно искам ", сподели Алберт Попов в предаването "Код Спорт " по RING, съобщи Българска телеграфна агенция.

Попов записа рекордно класиране в последния старт за Световната купа в Куршевел, когато зае четвърто място в слалома, като 16 стотни го лишиха от качване на подиума.

"В началото много постоянно се подсещах, само че след това, говорейки с Ивайло Борисов, считаме, че по този начин е трябвало да се случи. Наистина страховит резултат. Бяхме доста горди, само че това четвърто място ни е като тласък и мотивация за следващата година да работим още по-усърдно, да станем безупречни и в действителност не да се борим за един подиум, а в случай че може от самото начало да сме там ", сподели Попов.

Алпиецът се възхищава на Христо Стоичков и се гордее с неговите достижения.

"Винаги съм се възхищавал на Христо Стоичков. Много постоянно си пущам негови обичани моменти. Чувстваш се горделив българин! Уникално чувство е, когато виждаш българин на международната сцена и той да се усеща на място. Да виждаш в очите му по какъв начин не възприема останалите като по-добри от него и е решен да е победител ", сподели още Алберт Попов.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР