Най-добрият български състезател по ски алпийски дисциплини Алберт Попов стана

...
Най-добрият български състезател по ски алпийски дисциплини Алберт Попов стана
Коментари Харесай

Алберт Попов за предстоящото Световно: Подготвени сме за всякакви условия

Най-добрият български играч по ски алпийски дисциплини Алберт Попов стана Спортист №1 на месеца след четвъртото си място в последния слалом за сезона във френския курорт Куршевелще има единствено седмица отмора преди да възобнови подготовката си за идващия сезон. Попов е минал функционални проучвания преди ден, с което завърши миналия сезон и напълно скоро ще възобнови кондиционни тренировки.

„ Наградата значи доста за мен. Сезонът беше извънредно пъстър. Смятам, че си изпълнихме задачите и показахме, че вървим напред. Надявам се да продължим да работим в вярна посока. Не считам, че съм надалеч от подиума, само че всичко би трябвало да пасне и да се случи в верния миг “, разяснява Попов, който приключи на 21-о място в подреждането за дребната Световна купа в слалома.

„ Ще пускам новия сезон с номер 19, което за момента е най-предната ми позиция. Искам да пускам скоростно и да вляза в първите 15. По-късно, в случай че това се случи, имам същински късмет за подиум “, изясни Алберт Попов, който добави, че положителното му показване в последните месеци е мотивация за идващите му стартове.

„ След такива резултати виждаш, че всичко си е заслужавало. Това ти дава тласък да продължаваш да работиш още повече. За най-сладкото през сезона не мога да не посоча Олимпиадата, тъй като имах доста огромни упования. Радвам се, че останах спокоен. Това ми е пикът на сезона. Смея на настоявам, че съм станал постоянен върху ските, само че имаме да работим още малко механически “, съобщи още Попов, а във връзка идното международно състезание във Франция, той сподели: „ Мисля, че към този момент сме готови за всевъзможни условия и можем са сме конкурентоспособни. “
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР