Най-добрият български състезател Алберт Попов отпадна във втория манш на

...
Най-добрият български състезател Алберт Попов отпадна във втория манш на
Коментари Харесай

Алберт Попов отпадна във втория манш на слалома в Шамони

Най-добрият български играч Алберт Попов отпадна във втория манш на слалома от Световната купа по ски алпийски дисциплини във френския зимен център Шамони.

Попов, който даде седмо време в първия манш 51.08 секунди, пропусна врата във втория и не съумя да приключи надпреварата. Камен Златков приключи на 58-о място в първия манш и не съумя да продължи във втората фаза.

Швейцарецът Рамон Ценхойзерн завоюва конкуренцията с общо време 1:42.94 минута. Той беше с второ време и в двата манш - надлежно 50.43 и 52.51 секунди. За Ценхойзерн това е пета победа в кариерата за Световната купа и първа от 21 декември 2020 година в Алта Бадия (Италия).

" Трудно беше на обособени моменти, трябваше да карам доста деликатно. На международното състезание започваме от нула, тъй че още не го мисля ", сподели швейцарецът след триумфа.

Представителят на Гърция Ей Джей Гинис сензационно стигна до първи подиум в кариерата си, откакто зае второто място. 28-годишният Гинис беше 23-и в първия манш, само че даде най-хубаво време във втория и остана на 1.02 секунда от спечелилия.

Трети е още един швейцарец Даниел Юле с пасив от 1.06.

Олимпийският първенец в слалома от Пекин 2022 и водач след първия манш Клеман Ноел от Франция отпадна във втория в последния си старт пред родна аудитория преди домашното Световно състезание.

Норвежецът Лукас Бротен, който води в класирането за дребната международна купа в дисциплината, пропусна надпреварата, откакто претърпя интервенция от апендицит. Той е под въпрос и за шампионата на планетата във Франция.

Бротен води с 430 точки, следван от Даниел Юле с 394 точки, а трети е Хенрик Кристоферсен (Норвегия) с 389. Алберт Попов заема 20-а позиция със 100 точки.

В генералното класиране за Световната купа водач е швейцарецът Марко Одермат със 1386 точки, пред Александър Омод Килде (Норвегия) със 1073 и Хенрик Кристоферсен (Норвегия) със 779 точки. Попов е на 54-о място със 100 точки.

Световното състезание по ски алпийски дисциплини в Куршевел и Мерибел стартира в понеделник с комбинацията за дами.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР