Най-добрият български плувец Петър Стойчев ще бъде приет този уикенд

...
Най-добрият български плувец Петър Стойчев ще бъде приет този уикенд
Коментари Харесай

Петър Стойчев ще бъде приет в Международната плувна зала на славата

Най-добрият български плувец Петър Стойчев ще бъде признат този уикенд в Международната плувна зала на славата (ISHOF) във Форт Лодърдейл. Това ще се случи по време на 54-ата годишна гала, а българинът е един от десетте определени през 2018 година.

Стойчев се трансформира във феномен в международното плуване поради своята повсеместност при плуването в открити води. Той стана първият плувец, който прекоси Ламанша за седемдесет минути. Българинът печели в съревнования, в които температурата на водата варира сред два и 32 градуса. Стойчев победи и в Световната купа на ФИНА 11 следващи години, сред 2001 и 2011.

Той стана и международен първенец по плуване в открити води през 2011 година в Шанхай.

Българският плувец има присъединяване на четири олимпиади. В Сидни 2000 и Атина 2004 участваше в плуването в басейн, а след приемането на плуването в открити води за олимпийски спорт, записа шесто и девето място в Пекин 2008 и Лондон 2012. Стойчев записа влиятелните резултати на 10 километра, откакто желаните от него 25 км не са в олимпийската стратегия.

Петър Стойчев беше знаменосец на България на олимпийските игри в Пекин. След края на кариерата си беше длъжностен министър на спорта в държавното управление на Марин Райков (2013 година).
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР