Най-добрият български мотоциклетист на писта Мартин Чой обяви днес по

...
Най-добрият български мотоциклетист на писта Мартин Чой обяви днес по
Коментари Харесай

Марти Чой се завръща на 24 часа на Льо Ман с нов отбор и нови съотборници

Най-добрият български мотоциклетист на писта Мартин Чой разгласи през днешния ден по време на конференция, че през този сезон за седми път в своята кариера ще вземе присъединяване в именитата конкуренция - " 24 часа на льо Ман ", която ще се организира на 15 и 16 април.

За Чой това ще бъде завръщане в надпреварата на френското трасе, откакто предходната година той пропусна 24-часовото състезание поради травма.

През 2023-а година пък Мартин Чой ще пилотира на Льо Ман мотоциклет Yamaha YZF-R1 за екипа на AvioBike Racing. Италианският отбор е част от международния шампионат за устойчивост (EWC) към този момент в продължение на 15 години, а през този сезон българинът ще си партнира с един французин и двама швейцарци, с които занапред ще се запознае.

" Наистина съм в отлична форма! Льо Ман е извънредно тежко съревнование, с непредвидими обрати и условия на пистата. Всеки път от 7 години насам си поисквам да не вали, да не е студено. Но на тази конкуренция не се е случвало изсъхнало време. Като изключим предходната година, когато не участвах. Целите ми са да стигна до финала, завърша и да се върна жив и здрав ", разяснява Мартин Чой.

Освен в " 24 часа на Льо Ман " пък през тази акция Чой ще вземе присъединяване и в още два кръга от календара на EWC - " 24 часа на Спа " в Белгия (17 и 18 юни) и " Bol d’Or ", което в 24-часовата конкуренцията на френската писта " Пол Рикар " (16-17 септември).

В същото време българинът ще кара още и в националния, европейския и BMU източно европейски шампионати, като по негови думи общият брой на надпреварите му през този сезон ще бъде 19.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР