Най-добрият български биатлонист Владимир Илиев остана на косъм от влизане

...
Най-добрият български биатлонист Владимир Илиев остана на косъм от влизане
Коментари Харесай

Владимир Илиев с 41-о място в първия индивидуален старт за сезона в Световната купа по биатлон

Най-добрият български биатлонист Владимир Илиев остана на косъм от влизане в зоната на точките, откакто се подреди 41-и по време на старта в самостоятелната дисциплинираност на 20 км от програмата на Световната купа в Йостерсунд, Швеция.

Състезанието бе първо самостоятелно за мъжете през актуалната акция, а в него Илиев позволи общо три неточности в стрелбата си и по този начин остана на 3:37.8 минути от първото място и на малко под 7 секунди от влизане в топ 40, което щеше да донесе на опитния ни играч и точки за генералното класиране.

Припомняме ви, че през 2019-а година точно в Йостерсунд роденият в Троян биатлонист реализира най-големия триумф в цялата си кариера, печелейки сребърен орден от международното състезание в самостоятелния старт на 20 км.

В конкуренцията през днешния ден в шведския зимен център имаше още двама българи, като Константин Васлиев финишира 79-и с три неточности в стрелбата си, а Антон Синапов се подреди 85-и, откакто повали 16 от 20-те цели на огневия рубеж.

Победител в днешния старт пък стана германецът Роман Реес, който позволи единствено една неточност при четирите си стрелби и по този метод стигна до първия успех в кариерата си за Световната купа, пресичайки финала с преднина от 12.1 секунди пред своя сънароник Юстус Стрелов. Трети остана носителят на огромния Кристален глобус в четири от последните пет сезона Йоханес Тингнес Бьо.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР