Най-добрият български алпиец Алберт Попов се надява през следващия сезон

...
Най-добрият български алпиец Алберт Попов се надява през следващия сезон
Коментари Харесай

Алберт Попов завърши 15-и за сезона в слалома

Най-добрият български алпиец Алберт Попов се надява през идващия сезон да бъде по-постоянен в изявите си и да разкрие огромния си капацитет, разгласи самият той след заключителното си съревнование в тази акция.

Попов приключи 12-и в Солдеу (Андора) в последния слалом за сезона за Световната купа в алпийските ски и приключи на 15-о място в крайното класиране на дисциплината.

" Ситуацията е комплицирана, теренът е непоносимо мек, пробват със сол и всевъзможни химикали да го стегнат. Дойдохме преди 3-4 дни и тествахме какво ще върви най-добре за мен на този терен. Въпреки 12-ото място, съм удовлетворен от карането си, тъй като в три от секторите съумях да пожертвам и демонстрирах какво мога.

Сбъднах една фантазия с първия подиум предишния месец, само че имаше и недорасъл капацитет през сезона. На тренировки показвах доста, а на съревнование все нещо не ми доближаваше. Върху това ще работим за следващата година, би трябвало да съм по-постоянен ", сподели Алберт Попов, представен от Българската ски федерация.

Попов бе девети след първия манш, а в последна сметка финишира на 1,72 секунда след спечелилия Рамон Ценхойзерн.

Втори остана норвежецът Лукас Бротен, за който това бе задоволително да завоюва “малката ” Световна купа в слалома. Бротен бе втори след първия манш и резервира тази позиция на 0,06 сек. след спечелилия.

Призовата тройка добави различен норвежец - Хенрик Кристоферсен, на 0,63 секунди след Ценхойзерн.

В генералното класиране за Световната купа швейцарецът Марко Одермат приключи първи с 2042 точки, следван от Александър Омод Килде (Норвегия) с 1340 точки, Хенрик Кристоферсен 1154 и други Алберт Попов е 44-и със 182 точки.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР