Най-добрият български алпиец Алберт Попов е дал положителен тест за

...
Най-добрият български алпиец Алберт Попов е дал положителен тест за
Коментари Харесай

Алберт Попов с Ковид, изпуска два старта за Световната купа

Най-добрият български алпиец Алберт Попов е дал позитивен тест за ковид.

Скиорът ни ще би трябвало да се изолира и да пропусне идващите два старта за Световната купа, които са в Загреб (5-6 януари) и Аделбоден (Швейцария, 8-9 януари).

Ако даде отрицателен тест след тях, Попов ще е на линия за надпреварите във Венген (Швейцария), които са на 13-16 януари.

Самият скиор заяви новината от страницата си във Facebook:

" И по този начин, и моят ред пристигна. За страдание, макар че съм имунизиран, след изработен PCR тест преди пътешестване - съгласно разпоредбите на FIS, се оказах положителен за Covid-19. Чувствам се добре и нямам признаци, само че би трябвало да остана у дома до момента в който не направя 2 негативни теста. Момчетата от моя dream team са здрави, само че също под карантина като контактни лица.

To je život, както споделят хърватите. Налага се да пропусна стартовете за Световната купа в Загреб и Аделбоден. Оставам стимулиран и съм впрегнал всички сили за скоростно завръщане на пистата.

Благодаря ви за поддръжката! Скоро ще се забележим. "

Попов дотук e спечелил 39 точки за Големия бистър глобус и е на 70-о място в генералното класиране. В слалома е 14-и за сезона.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР