Най-добрите ски учители в света пристигат в Пампорово. От 17

...
Най-добрите ски учители в света пристигат в Пампорово. От 17
Коментари Харесай

Най-добрите ски учители в света пристигат в Пампорово

Най-добрите ски учители в света идват в Пампорово. От 17 до 23 март в зимния ни курорт ще се организира 21-вия Международен интерски конгрес , който се провежда един път на 4 години . Целта съгласно уредниците му е да разпространява зимните спортове в целия свят, да промотира развиването на ски зоните и ски курортите, а и на туризма като цяло.
Висшият конгрес на Международната асоциация на ски учителите ще събере в Родопите 1 100 специалисти от 33 страни членки и 3 страни наблюдаващи . Програмата включва над 100 демонстрации, в това число вечерни шоу стратегии, работни срещи, лекции, открита сауна, изкуствена писта.
Интересни вечери със специфична стратегия приготвят претендентите за идващото домакинство- тиролският курорт Кицбюел и финландският Леви.
По думите на Цветелина Бориславова – ръководител на организационния комитет на конгреса „ ИНТЕРСКИ “, това е извънредно значимо за България събитие . Тя благодари на всички участващи за спечелването на това домакинство в борба с два мощни курорта – Сочи (Русия) и Леви (Финландия).

„ Пампорово “ АД направи доста вложения, с цел да се състои всичко това – нов конгресен блок с 5 зали, като едната събира над 1000 души . Изключително съвременен, със модерна техника и с условия за домакинство на конгресни събития от международен мащаб “, означи Бориславова пред публицисти в София.
За първи път в историята на форума е подхваната и обществена самодейност , ориентирана към деца и младежи. Ще бъдат подготвени над 100 деца в неравностойно състояние , а връзката им със зимните спортове ще продължи и през идващите години посредством дарителската акция, която ще се организира по време на конгреса.
Председателят на Сдружение „ Българско ски учебно заведение “ Петър Янков благодари за ползотворното съдействие и поддръжката, която неправителствена организация получи от „ Пампорово “ АД. „ Спечелването е мъчно, само че организацията е още по-трудна и изисква голям запас “, акцентира Янков. Той посочи, че към този момент има построена профилирана зона за ски свободен жанр и сноуборд.

Американска делегация е пристигнала преди 5 дни, с цел да построи профилирана зона за образование на деца.
Една от най-трудните задания съгласно Янков е била да се обезпечи профилирано осветяване на писта „ Стената “. Над 150 доброволеца ще работят по време на конгреса – една част от тях работят и в чужбина, само че прекъсват сезона и идват в Пампорово, с цел да се включат като доброволци.
Изпълнителният шеф на „ Пампорово “ АД Мариян Беляков съобщи, че в провеждането на интерски конгреса няма никаква доза комерсиализъм .

„ Това, което видях в предходния ски конгрес, беше като празник – всички хора поддържат връзка между тях, забавляват се, състезават се и всичко е с положително въодушевление и спортсментство. Смятам, че ще надскочим това, което видях в Аржентина , и че ще бъдем в топ 3 на най-добре извършените конгреси в историята. Вложихме извънредно доста запас. Всичко, което направихме по инфраструктурата, подвига равнището на България, на курорта и на всички нас за организирането на такива събития “, добави Беляков.
Областният шеф на Смолян Недялко Славов поздрави уредниците за това, че са се преборили за семейството в оспорвана конкуренция.

„ Последните 4 години се поставиха големи старания, с цел да посрещнем умерено това събитие. Това ще добави доста стойност освен на курорта, само че и на България, което в комбиниране с родопското гостолюбие ще направи голяма реклама на страната ни. Съдействието сред общините и „ Пампорово “ АД е налице и даде резултат. Държавата се ангажира с подобряването на пътната инфраструктура и всички подходи към курорта бяха ремонтирани през последните години “, уточни Славов.
Зам.-кметът на Смолян Марин Захариев похвали уредниците поради дързостта им да аплайват за домакинство на този конгрес.

„ Въпреки скептицизма на доста хора, ние успяхме. Районът ни се развива доста в последните години. Опитваме се да залагаме и на летен туризъм . От няколко години имаме освежен плувен басейн, два стадиона, спортни площадки. Успяваме да дадем повсеместен артикул на всички спортисти, които идват в региона. През това лято предвиждаме да изградим нови атракции “, сподели Захариев.
Кметът на Чепеларе Славка Чакърова посочи, че през последните 2 година общината е осигурила доста вложения в инфраструктурата на курорта с замяна на улично осветяване, тротоари, частични пътни поправки.
Тя благодари на премиера Борисов и министъра на спорта, които отпуснаха финансов запас за осъществяване на спортното мероприятие.
„ Това е голяма опция за реклама за нас. Туризмът е главният занаят на локалното население. Това е опция и за децата от Чепеларе и Смолян да се изявят пред такава аудитория “, сподели тя.

В първия ден от конгреса присъединяване ще вземат спортисти от Чепеларе и Смолян, децата от музикалното учебно заведение в Широка лъка. 35 деца от Павелско и Хвойна, които до момента не са имали опция, ще получат първите си ски-уроци. „ Много се вълнуват и децата от учебното заведение по сноуборд “, добави Чакърова.
Една от множеството идни атракции по време на събитието е спускането на звезден тим от България по пистата –Катя Дафовска, Рената Камберова, Йордан Йовчев, Радослав Янков, Александра Жекова и други
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР