Най-добрите осем баскетболни отбора се събират в София за финалната

...
Най-добрите осем баскетболни отбора се събират в София за финалната
Коментари Харесай

"Да използваме Везенков": започва баскетболната купа с домакини ЦСКА и "Левски"

Най-добрите осем баскетболни тима се събират в София за финалната осмица за Купата на България. Тазгодишното издание е по-различно, защото домакини са два отбора - " Левски " и ЦСКА, които подадоха обща кандидатура. Турнирът ще е в София след дълго спиране, а за първи път в историята мачовете ще се проведат в " Арена София ", където рядко са се провеждали баскетболни събития.

Въпреки това клубовете и федерацията по баскетбол се надяват шампионатът да притегли интерес.

" Знаем, че тази зала в никакъв случай не е събирала повече хора от 6000 индивида на баскетболен мач, което се случи на бенефиса на Георги Младенов. Помним и гостуванията на европейските първенци " Панатинайкос " и " Барселона ", когато в залата имаше 2000 души. Ние нямаме тази баскетболна аудитория, която се надяваме, че във времето ще възпитаме ", съобщи преди няколко дни президентът на " Левски " Константин Папазов.

Според него българският баскетбол би трябвало да употребява момента, в който Александър Везенков е най-хубавият баскетболист в Европа, с цел да притегли интереса на повече деца.

" Ние живеем във време, в което Сашо Везенков е най-хубавият баскетболист в Европа. Това е огромен плюс, случва се рядко и би трябвало да използваме всеки момент, в който той покорява залите в Европа ", сподели още Папазов.

Всички възпитаници ще могат да гледат мачовете гратис единствено против ученическа карта.

Жребият отреди " Левски " и ЦСКА да могат да се срещнат чак на финала, само че огромните любимци в шампионата са носителят на Купата на България в последните две години - " Рилски състезател ", и първенецът " Балкан ". Всички четвъртфинали в шампионата са през днешния ден.

Четвъртфинали

13.00 ч. " Рилски състезател " - " Черноморец "
15.15 ч. " Левски " - " Берое "
18.00 ч. ЦСКА - " Спартак " (Плевен)
20.15 ч. " Балкан " - " Ямбол "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР