Най-добрите ни борци се впускат в рестарта на сезона, който

...
Най-добрите ни борци се впускат в рестарта на сезона, който
Коментари Харесай

Най-добрите ни борци се впускат в рестарта на сезона

Най-добрите ни борци се впускат в рестарта на сезона, който бе преустановен през месец март поради пандемията.

Арена на битките ще е Ловеч, който ще посрещне асовете ни и в трите стила на държавния личен-отборен шампионат от четвъртък до неделя. А конкуренцията ще е генерална подготовка за Мондиала в Белград през декември, който към този момент се резервира в календара на международната федерация.

В класическия жанр с максимален интерес се чака конфликтът сред капитана на националите Иво Ангелов, международен и европейски първенец от 2013-а, и младия гений Едмонд Назарян. По предварителни поръчки и двамата ще се борят в категория до 60 кг. 18-годишният Назарян към този момент направи сполучлив дебют при мъжете, като стана №1 в Европа за тази възраст, а през януари стана и първенец на България. Тогава обаче той се бори в неолимпийската категория до 55 кг, а в този момент ще направи дебют при по-тежките.

На тепиха се връща и Айк Мнацаканян, бронзов медалист от международно и европейско състезание, който след Мондиал 2019-а направи интервенция на ръката. Натурализираният у нас арменец ще започва при 77-килограмовите, където главен негов съперник за купата ще е проспериращият

Стоян Кубатов, трети на Евро 2019 до 23 година

Двукратният притежател на пояса " Никола Петров " Даниел Александров ще се бори при по-тежките до 82 кг.

С интерес се чака и конфликтът в категория до 87 кг сред еврошампиона от 2017-а Тарек Абдеслам и Йоан Димитров, сребърен медалист от Евро 2017 до 23 година

В свободния жанр множеството национали също смениха категориите и ще се борят при по-тежките. Носителят на златния пояс " Дан Колов " Георги Вангелов ще започва при 61-килограмовите. А международният и европейски вицешампион от 2013-а Владимир Дубов ще мери сили в кат. до 65 кг. При най-леките до 57 кг ще се бори Микяй Наим, международен вицешампион до 23 година от 2017-а.

С интерес се чака и дуелът сред натурализирания у нас чеченец Али Умарпашаев и Мирослав Киров, бронзов медалист от Евро 2014. Двамата спорят за титулярното място в категория до 74 кг.

Още двама чеченци с наш паспорт ще види публиката в Ловеч - Ахмед Махамаев (92 кг) и Ахмед Батаев (97). Заедно с Али Умарпашаев, триото се

причислиха по-късно към тима поради спрени полети от Русия, само че се включи в лагера на Белмекен и Тетевен.

При дамите огромната отсъстваща ще е Тайбе Юсеин. Световната и двукратна европейска шампионка сега минава рехабилитация след интервенция на коляното. Капитанката на националките, която единствена към този момент е с квота за олимпиадата, ще се причисли към тима за идващия лагер.

Останалите ни най-хубави състезателки обаче ще излязат на тепиха в петък. Биляна Дудова, носителка на европейски трофеи в три разнообразни категории, ще се бори при 57-килограмовите. В същата категория ще започва и Евелина Николова, сребърна медалистка от Евро 2019 при по-леките до 55 кг.

Настоящите европейски шампионки Миглена Селишка (50 кг) и Мими Христова (65 кг) резервират категориите си и за родното състезание, както и Мария Оряшкова при най-тежките до 76 кг.

Първенството стартира в четвъртък, 15 октомври, от 10 часа със битки в свободния жанр. В петък започват дамите, а в събота - класиците. Толеранс 2 кг.

Срещите ще бъдат излъчени онлайн в уеб страницата на БФ Борба.

" Постепенно влизат във форма - сподели Валентин Ангелов, старши треньор на свободняците. - За нас са по-важни олимпийските квалификации, само че в случай че международното въпреки всичко го има, ще създадем една добра инспекция за моментната подготовка на момчетата. "

" Направихме отлични лагер - добави Петър Касабов, старши треньор на дамите - Виждам огромно старание, мотивация, съзряване и огромен апетит за победи! "

" Много съм удовлетворен от последния лагер в Тетевен, всички момчета се раздадоха - разгласи Армен Назарян, селекционер на националите. - Липсват им надпреварите, следя у всеки един от тях огромна жадност и предпочитание да се потвърдят. Е, имаме някои леки трамви, само че не е нещо съществено. "

Снимки: БФ Борба, КОСТАДИН АНДОНОВ

Пълната стратегия може да видите
 В четвъртък излиза наяве дали ще има Световно състезание по битка
В четвъртък излиза наяве дали ще има Световно състезание по битка

Мондиалът за мъже и дами е плануван в Белград от 12 до 20 декември
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР