Най-добрите гребци в света вече дадоха заявка за участие в

...
Най-добрите гребци в света вече дадоха заявка за участие в
Коментари Харесай

Олимпийски и световни шампиони на Световното първенство по гребане в Пловдив

Най-добрите гребци в света към този момент дадоха поръчка за присъединяване в Световното състезание по гребане за мъже и дами в Пловдив от 8 до 16 септември тази година.

“Спортната логичност е тъкмо такава - първи декларират своето присъединяване най-силните гребци и лодки. Скоро чакаме поръчките и на други състезатели, които стартират да покриват условията на своите национални федерации за присъединяване на международното състезание в Пловдив. Точният брой на всички участници на шампионата и броят на лодките нормално стават ясни през месец август ”, разяснява Иван Попов - ръководител на организационния комитет по гребане.

Дотук несъмнено присъединяване са декларирали 61 гребци – международни, европейски и олимпийски първенци от 16 страни, като поръчките от Европа са 13. С най-силните си гребци ще бъдат също флотилиите на Нова Зеландия, Австралия и ЮАР. Очакват се в най-скоро време да потвърдят присъединяване най-хубавите гребци на международни сили в гребния спорт като Съединени американски щати, Русия и някои азиатски страни.

Сред елита от 61 гребци, които до момента са подали поръчка за присъединяване на Световното състезание в Пловдив, се открояват няколко състезатели.

Ондрей Синек е петкратен международен първенец на скиф, притежател на сребърен орден от Олимпийските игри през 2008 година и бронз през 2012 година, петкратен европейски първенец, като първата му купа е с чешката мъжка осморка.

Олаф Туфте (Норвегия) е повторен олимпийски и повторен международен първенец в мъжкия скиф, притежател на сребърен и бронзов олимпийски медали в двойката скул.

Олимпийският първенец от 2016 година в леката двойка скул Жереми Азу също идва в Пловдив. Той е повторен международен и четирикратен европейски първенец на скиф (лека категория) и двойка скул.

Братята Валентин и Марин Синкович от Хърватия са олимпийски първенци в мъжката двойка скул през 2016 година и олимпийски вицешампиони на четворка скул от 2012 година. Те за първи път в света реализираха резултат на двойка скул под 6:00 минути (5:59) и това е сегашният международен връх. Двамата 4 международни трофеи в двойка скул и четворка скул, както и 2 европейски трофеи на двойка скул. Най-интересно обаче е второто им място на европейското състезание през предходната 2017 година, когато те извоюваха медала си на двойка без кормчия, т.е. в другия жанр на гребането.

Състезателите от мъжката четворка без рулеви на Англия, която в Пловдив ще бъде в състав Матю Роситер, Мохамед Сбихи, Матю Тарант и Уилям Сач имат олимпийски трофеи от 2008, 2012 и 2016 година и златни медали от международни и европейски шампионати през 2014 и 2016

Четворката скул на Германия в състав Филип Венде, Лориц Шоф, Карл Шулце и Ханс Грюне пък са настоящи първенци от последните две Олимпийски игри.

В Пловдив идват и редица настоящи международни първенци от 2017 година

Както е известно, на Световното състезание ще взе участие и една от най-големите съпернички на нашата Румяна Нейкова – Екатерина Карстен (Блрс), която по време на шампионата ще е на 46 години. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР