Най-добрите готвачи и кулинари си имат своите малки хитрости, с

...
Най-добрите готвачи и кулинари си имат своите малки хитрости, с
Коментари Харесай

Подбрани кулинарни съвети събирани години от най-известните готвачи в света

Най-добрите готвачи и кулинари си имат своите дребни хитрости, с които вършат живота си в кухнята по-лесен. Точно с такива кулинарни препоръки ще ви срещнем през днешния ден.

Например в случай че сте пропуснали да отстраните пяната на бульона в точния момент, то тя потъва на дъното. Изсипете в тенджерата една чаша вода и пяната още веднъж ще се покаже на повърхността. Не изхвърляйте обелките на лука. Измийте ги и сварете от тях запарка. Тази запарка след това прибавете към всеки бульон – по този начин той ще получи освен цвят, само че ща стане и по-хранителен.

Мислили ли сте за гъбата като за фалшификация? Поставете една-две гъбки в каквато и да е чорба. Тайната е да ги нарежете на доста ситно. Вкусът на супата пък ще стане доста по богат.

Ето и един доста скъп съвет. Вече съвсем няма стопанка, която да не маринова месото, преди да го подготви. Обикновено този развой трае по половин, в случай че не и по цяло денонощие. Ако сте пропуснали обаче да го извършите – не се тормозете. Час – два преди да печете месото го намажете със примес от равни елементи оцет и растително месо. Ще се учудите какъв брой нежни ще станат пържолите ви.

Ето и още един трик за феновете на месо – в каймата за кюфтета прибавете настърган на ситно недопечен картоф, както и настърган на ситно и леко запържен на тиган лук. Кюфтетата ви ще станат извънредно сочни и вкусни.

А ето малко препоръки за тези, които обичат риба. Измийте рибата, подсушете я и я посолете. Оставете я за 15 минути и по-късно я гответе. Рибата ще придобие златиста коричка и няма да се разпадне. При пържене пък, в случай че не желаете цялата кухня да се извърши с миризма на риба, сложете в тигана нарязан на части недопечен картоф.

Тези кулинарни препоръки ще ви оказват помощ в кухнята по този начин както и на професионалните готвачи

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР