Най-добрите български джудисти и техният треньор получиха премии за представянето

...
Най-добрите български джудисти и техният треньор получиха премии за представянето
Коментари Харесай

Българската федерация по джудо награди на най-добрите състезатели за 2018 година

Най-добрите български джудисти и техният треньор получиха награди за представянето си през 2018 година. Парични хонорари за резултатите си през отиващата си година взеха сребърният медалист в категория до 60 кг от Европейското състезание през април Янислав Герчев, седмият от Големия шлем на Абу Даби в категория до 81 кг от края на предишния месец Ивайло Иванов и техният треньор Атанас Герчев. Янислав получи 8000 лв. за европейския орден, Иванов 1000 за класирането си в Абу Даби, а наставникът им Герчев беше премиран с 4000 лв..

 Красен Кралев организира работна среща с новото управление на Българската федерация по джудо
Красен Кралев организира работна среща с новото управление на Българската федерация по джудо

Вижте тук детайлности

Новоизбраният президент на Българска федерация по джудо доцент лекар Румен Стоилов и неговият вицепрезидент Даме Стойков наградиха тримата на специфична конференция в Пресклуб " България ".

" Тези награди, които даваме, са премията за труда на момчетата. Те са си ги изработили с тежък труд и се надявам, че и в бъдеще ще можем да и им даваме такива. Искам да подчертая, че те не са дават от мен или от господин Стойков, а от целия Управителен съвет, който се състои от 15 души и взима решенията. Ние единствено ги изпълняваме ", съобщи Стоилов.

" Бях отписал тази награда. За мен това пристигна като гръм от ясно небе, в действителност не съм очаквал да получа тези пари ", сподели Янислав, който добави, че не желае да се връща обратно към неразбориите със остарялото управление на федерацията отпред с някогашния президент Иван Михалев, при който състезателите имаха да получават обещани награди от 2014 година насам: " Не мисля, че има смисъл да си изкарваме кирливите ризи. На нас с Ивайло и треньора ни би трябвало единствено успокоение, с цел да работим и да гоним медали ".

 Снимка 387710
Източник:

" Искам да благодаря за този жест. В Абу Даби завоювах седмо място, а през годините съм печелил медали, само че не съм получавал нищо. От 2014 година не сме получавали нищо. Старото управление ни обещаваше едни неща, само че след това не ги изпълняваше. За мен думата на тези хора нямаше никаква стойност. Сега ситуацията е доста по-различно и можем да упражняваме по-спокойно. Само с тренировки ще можем да върнем позициите си на татамито ", сподели Ивайло Иванов.

" Надявам се всичко да тръгне обикновено и умерено. Очарован съм от работата на новото управление и се надявам, че ще покажем резултати, отговарящи на гласуваното ни доверие. Предишното управление на федерацията ни върна доста обратно. Бяхме в елита на международното джудо, само че в този момент не е по този начин. Изготвил съм проект за 2019 година, само че той би трябвало да се уточни. Трябва да се подберат шампионатите по този начин, че да можем да вземем нужните точки за класиране на Олимпийските игри през 2020 година ", сподели старши треньорът на националите Атанас Герчев.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР