Най-добре пазената тайна за красота не може да се открие

...
Най-добре пазената тайна за красота не може да се открие
Коментари Харесай

Омега-3 е ключът към здравето и красотата

Най-добре защитаваната загадка за хубост не може да се открие в магазина за козметика или козметичния салон. Не съществува крем, серум, лосион, шампоан, масло или каквото и да било друго средство за местна приложимост, което да възвърне в дълбочина повредените кожа и коса. Нещо повече – козметиката е в действителност ефикасна, единствено в случай че използването й се комбинира с нутрикозметика. Това значи, че паралелната приложимост на козметични и нутрикозметични артикули, може да направи чудеса за вас.

Кои са опорните точки на хубостта? Колкото и грижи да полагате за външния си тип, в случай че косата и кожата ви са в неприятно положение, напъните ви ще останат напразни. Сухата, набръчкана кожа, изгубила тена и свежестта си, и безжизнената, оредяла коса не са приятни за никого. Затова, с цел да запазите младежкото си лъчение, е значимо да поддържате кожата и косата в съвършен тип. Най-сигурният метод да го постигнете, е благодарение на нутрикозметичните естествени добавки!

Нутрикозметиката е модерно направление в козметиката, което залага на вътрешната поддръжка. Нутрикозметичните артикули се одобряват вътрешно, като обезпечават нужните на кожата и косата детайли, подхранват организма на клетъчно равнище и оказват мощно подмладяващо, укрепващо и регенериращо деяние. Те не са лекарствени препарати и не провокират нежелани странични резултати. 

Едно от най-важните и съществени хранителни субстанции са омега-3 полиненаситените мастни киселини (ПНМК). Те укрепват имунната система, устояват на измененията, свързани с възрастта, и са виновни за положението на кожата и косата, без значение какъв билет сте получили в генетичната лотария

Какво съставляват мастните киселини

Мастните киселини влизат в тялото под формата на мазнини. Правете разлика сред наситени и ненаситени мастни киселини. Засищаме се главно от животинската храна. Тя се отсрочва или употребяват основно за добиване на сила. Но ненаситените отиват за разнообразни пластични потребности - създаване на клетъчни мембрани, синтез на тъканни хормони, контролиране на разнообразни типове метаболизъм. Тези киселини са незаменими. Човешкото тяло не може да ги синтезира в задоволителни количества, тъй че те би трябвало да участват в храната безусловно. 

Полиненаситените киселини са разграничени на няколко типа: 

Омега 9 Олеинова киселина. Има го доста в зехтина, авокадото, ореха. В организма олеиновата мастна киселина възстановява липидния състав на кръвта и забавя развиването на атеросклероза. 

Омега 6 Това са най-вече линолова и арахидонова киселини, които влизат в тялото дружно с растителни масла като слънчогледово, соево и царевично. Омега-6 е от значително значение за овлажняването и подхранването на кожата. 

Омега 3. Началото на полиненаситените мазнини. Има три типа омега-3: ейкозапентаенова киселина (EPA), докозахексаенова киселина (DHA) и алфа-линоленова киселина (ALA). Поддържането на високи равнища на EPA и DHA е изключително значимо за поддържане на всички телесни функционалности. 

За какво е омега-3?

Тези мастни киселини извършват набор от функционалности, от създаване на кафези до поддържане на здравето на сърдечно-съдовата система. Учените са потвърдили, че в случай че дамата получава задоволително омега-3 от храната по време на бременност, тогава е по-вероятно детето да се роди крепко и мощно, с добре завършени неврологични и имунни системи. И в случай че добавите омега-3 при хранене, тогава детето може да се развие по-бързо от връстниците си. В зрелост омега-3 укрепва имунната система, хубавичко кожа, ноктите и косата, а в преклонна възраст може да усъвършенства зрението, да отбрани сърцето и кръвоносните съдове, да помогне за поддържане на паметта, ясния разум и положителното въодушевление. И това не е пресилване. Получаваме от ден на ден научни данни, доказващи многостранните защитни и подобряващи здравето резултати на полиненаситените мастни киселини върху човешкото тяло.  

Как да осигурим на организма омега-3  

За страдание няма доста положителни източници. Омега-3 алфалиноленова мастна киселина се намира в огромни количества в лененото масло. Източникът на ейкозапентаенова и докозахексаенова (най-важните типове за нас) е мазната морска риба. Те се намират в дребни количества в кафявите морски водорасли. Но тялото е в положение да всмуква единствено към 5% от полиненаситените мастни киселини, които идват с храната. И не всеки има тази дарба развита в задоволителна степен. Мастната морска риба - скумрия, херинга, сьомга, и не отглеждана във ферми, само че дива, уловена в морето, би трябвало да участва в диетата. Но има и проблем. Морските риби натрупват живак и други тежки метали. Освен това естествените омега-3 мастни киселини са доста нестабилни. Лесно се окисляват на светлина и въздух, скапват се при нагряване. Консумацията на морска риба от жителите на континентална Европа прогресивно понижава и в този момент единствено към 10% от хората постоянно употребяват риба в нужното количество - 2-3 порции на седмица или повече. Ето за какво добър излаз от обстановката е спомагателният банкет на омега-3 ПНМК под формата на хранителни добавки, необятно налични в аптеките.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР