Най-добре оборудваният завод в България поне за няколко дни е

...
Най-добре оборудваният завод в България поне за няколко дни е
Коментари Харесай

Все повече средни фирми у нас роботизират производството си

Най-добре оборудваният цех в България най-малко за няколко дни е на " Цариградско шосе ". Шумовете от работата на индустриални роботи, програмируеми машини за рязане, сплескване, гравиране и какво ли още не са най-логичното, което човек може да чуе по време на най-голямото ревю на машини и технологии в металообработката у нас - MachTech & InnoTech.

Тази година ползата към него е извънредно огромен и се чакат покупко-продажби за милиони, споделиха пред Money.bg от уредниците на събитието. То се организира на фона на две значими трендове - автоматизацията и роботизацията навлиза във все по-малки предприятия, а също така войната в Украйна покачва интереса към съставените елементи и машините с двойно предопределение.
 Машиностроенето притегля най-вече задгранични вложения
Машиностроенето притегля най-вече задгранични вложения

В момента се работи по 25 плана за 456 милиона лв.

Не отлив, а прилив

Въпреки пандемията и усложненията към провеждането на сходни огромни събития, отлив няма, споделят уредниците. Напротив - още през предходната година като гости и изложители са били достигнати равнищата от предпандемичната 2019 година, а в този момент се чака посещаемостта да е дори двойна. Говорим за към 10 000 души, които са съвсем напълно представители на бизнеса - това е B2B събитие, на което се демонстрира техника за стотици хиляди левове.
 Снимка 636524
Източник:

Причината съгласно хората зад MachTech & InnoTech е, че от ден на ден по-малки компании стартират да модернизират производството си, включително - и с внедряване на роботи. Според техните наблюдения, пандемията е била времето, през което тези процеси са се случили в огромните предприятия, само че с новите стопански действителности и повишаването на труда се вижда наваксване и при по-скромните играчи.
 Снимка 636521
Източник:

Именно това притегля и огромна част от посетителите. Сред тях има освен представители на българския бизнес, само че и до 30% чужденци - от прилежащите Сърбия, Турция, Северна Македония, само че и Китай, Австрия, Чехия, Япония и така нататък

Какво се предлага

Тази година на ревюто вземат участие над 160 компании с към 350 марката, като две трети от изложителите са български. Сред тях има както такива, които създават свои машини и търсят пазар за тях, по този начин и дистрибутори на някои от водещите международни марки. Има и такива, които в началото са продавали непозната продукция, само че към този момент са почнали да влагат в лични разработки.
 Снимка 636523
Източник:

Някои от машините, които могат да бъдат прегледани на MachTech & InnoTech Expo, в действителност към този момент са продадени и след края на ревюто ще заминат към заводите на новите си притежатели. Организаторите чакат през идващите дни да бъдат подписани покупко-продажби за няколко десетки милиона лв..
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР