Най-добрата ни тенисистка в момента - Цветана Пиронкова, е Спортист

...
Най-добрата ни тенисистка в момента - Цветана Пиронкова, е Спортист
Коментари Харесай

Цветана Пиронкова е Спортист №1 на България за 2020 г.

Най-добрата ни тенисистка сега - Цветана Пиронкова, е Спортист №1 на България за 2020 година, оповестиха уредниците на годишната анкета от " Нове Холдинг ".

В 63-ото издание на допитването до спортните публицисти 33-годишната пловдивчанка безапелазионно зае първото място с общо 732 т. Гласуваха 82-ма публицисти от 40 медии.

През тази година Пиронкова се завърна в тениса след 2-годишна пауза по майчинство и доближи до 1/4-финалите на US Open., а по-късно игра и на 1/16-финал на " Ролан Гарос "  

След нея се подреди европейският първенец по класическа битка Едмонд Назарян с 525 т., а Топ 5 допълват боксьорът Кубрат Пулев (259), еврошампионката по самбо Мария Оряшкова (220) и 17-годишният плувец Йосиф Миладинов (214), който усъвършенства няколко държавни върха и е №2 в международната класация за мъже на 100 м бътерфлай.

Тази година има единствено челна петорка, а не Топ 10, тъй като нямаше съвсем никакви огромни спортни надпревари.

За “Отбор на годината ” бе избран тимът  на България за “АТП къп ” -  Григор Димитров, Димитър Кузманов, Александър Лазаров, Александър Донски и Адриан Андреев - със 180 т. След тях са футболните “ЦСКА-София ” (160) и “Локомотив " (Пд, 90)

За втора поредна година лекоатлетът Християн Стоянов е №1 при спортистите с увреждания. Той събра 580 т., откакто тази година стана държавен първенец в бягането на 1500 м пи естествените лекоатлети.

В обичайна анкета на вестник „ Труд “ зя треньор на годината №1 е селекционерът на националния тим по битка за жени Петър Касабов, който за повторно е лауреат след 2018 година Той събра 118 т., следван от Армен Назарян (58) - треньор на националите по класическа битка, и от Бруно Акрапович (33) - ментор на носителя на купата на страната по футбол " Локомотив " (Пд).

За любим на публиката е посочен тенисистът Григор Димитров.

Церемонията по награждаването на спечелилите ще се състои след края на противоепидемичните ограничения.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР