Най-добрата ни индивидуална състезателка в художествената гимнастика - Боряна Калейн,

...
Най-добрата ни индивидуална състезателка в художествената гимнастика - Боряна Калейн,
Коментари Харесай

Калейн стигна два финала на СП по художествена гимнастика

Най-добрата ни самостоятелна състезателка в художествената гимнастика - Боряна Калейн, стартира по доста добър метод присъединяване си на международното състезание в Китакюшу (Япония). След осъществяването на първите два уреда в квалификациите - обръч и топка, тя е на четвърта позиция в общото нареждане със общ брой от 51.750 т. (25.200 на обръч и 26.550 на топка). Другата ни представителка - Татяна Воложанина, е девета към този момент с 49.000 т. (23.550 т. на обръч и 25.450 т. на топка). Това е и нейният дебют на международен шампионат.

Начело във краткотрайното нареждане е двукратната международна шампионка Дина Аверина (Рус) с 56.725 т., следвана от сестра си Арина Аверина (55.700 т.) и Алина Харнаско от Беларус (54.475 т.). Утре са пресявките на бухалки и лента. Първите 18 от квалификациите се класират за самостоятелния многобой в събота.

Още през днешния ден следобяд обаче двете ни участнички ще имат опция да се борят за медали. Боряна Калейн се класира и за двата финала (обръч и топка), като четвърта по резултат. Воложанина пък стана осмата, последна състезателка, която доби право да се показа във финала на топка. 

Двете ни гимнастички ще са и единствените български участнички на шампионата в Китакюшу. Както стана ясно през вчерашния ден, ансамбълът ни се отхвърли от присъединяване поради травма на Лаура Траатс.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР