Най-добрата българска биатлонистка Милена Тодорова завърши на 31-во място в

...
Най-добрата българска биатлонистка Милена Тодорова завърши на 31-во място в
Коментари Харесай

Милена Тодорова 31-ва в преследването на световното по биатлон, титла за Жулия Симон

Най-добрата българска биатлонистка Милена Тодорова приключи на 31-во място в преследването на 10 км по време на Световното състезание в Оберхоф, Германия.

По този метод родената в Троян състезателка на процедура повтори класирането си от спринта на 7.5 км, който се организира в петък.

Днес още веднъж всички биатлонисти трябваше да се оправят и с гъстата мъгла над Оберхоф, като в последна сметка Милена Тодорова позволи общо шест неточности на огневия рубеж и финишира на 3:48.5 минути от победителката Жулия Симон от Франция.

26-годишната французойка, която понастоящем води в генералното класиране за Световната купа през днешния ден потегли едвам 10-та по трасето, само че съумя да смъкна 19 от 20 цели и справедливо стигна до първата си самостоятелна международна купа, откакто до този миг тя имаше злато в единичната смесена щафета от предходния шампионат на планетата в Поклюка, Словения през 2021 година.

Среброто през днешния ден сграбчи шампионката от петъчния спринт Денизе Херман-Вик, която направи общо четири неточности на стрелбището и остана на 27.0 секунди от победителката Симон.

Последното място на почетната стълбичка пък остана за норвежката Марте Олсбу Ройзеланд, която с три пропуща завършо на 37.7 секунди от победителката.

Световното състезание по биатлон в Оберхоф, Германия продължава с мъжкото гонене на 12.5 км по-късно през днешния ден, в което ще започва и българинът Владимир Илиев (№20).



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР