Най-дългоочакваната новина за жителите на Северозапада през последната година е

...
Най-дългоочакваната новина за жителите на Северозапада през последната година е
Коментари Харесай

17:00 ч.: Най-после отвориха скоростния път Мездра-Ботевград

Най-дългоочакваната вест за жителите на Северозапада през последната година е реалност. Точно в 17 часа през днешния ден бе пуснато придвижването по пътя Мездра-Ботевград, научи организация BulNews. С това бе комплициран завършек на траялия близо 9 месеца призрачен сън за пътуващите от и към столицата. 
След неведнъж удължение на периода, първият стадий от градежа на скоростния път в правата сред Мездра и Лютидол най-сетне завърши. Преди минути чиновници на реда отстраниха знаците, забраняващи прекосяването за коли. Във врачанска област те са преди Мездра, при бензиностанция „ Петрол “ до отбивката за село Дърманци и на кръговото кръстовище на обхода на Враца. В същия миг това бе направено и в региона на Ботевград.
Първите водачи към този момент потеглиха по новата права и се чака да съкратят пътя си до столицата с най-малко час. 
Отварянето на пътя трябваше да стане още по обяд. Работниците имаха подготвеност да слагат последните линии, а точно полагането на маркировка, само че машината се счупила. В последна сметка те съумели да свършат последната задача и с цел да може боята да изсъхне, стартирането на придвижването стана в този момент. 
Новото трасе е до село Лютидол. След това водачите ще минават остарелия път до село Новачене, след което по към този момент готовата права от скоростния път, която бе пусната в употреба предходната година, не престават към Ботевград. Това е по този начин, защото другият сектор, който би трябвало да минава край село Типченица, където се строи и тунел, към момента не е подготвен. 
Припомняме, че правата сред Мездра и Лютидол бе затворена през юни с обещанието, че ще бъде подготвена до края на годината. След неколкократно отсрочване, най-сетне дълго чаканият ден настъпи. 
Има обаче някои неща, които помрачават насладата на водачите от новата облага. Пътният възел при Ребърково към момента не е пуснат в употреба. Това би трябвало да стане след обявяване в държавен вестник, което се чака да стане в петък. Дотогава отбивката за Ребърково е затворена и хората, пътуващи към селото или към Дефилето, би трябвало да употребяват обходните направления. 
А най-неприятното за водачите е фактът, че пътят ще е отворен едвам 45 дни. След това ще има ново затваряне, защото по втория стадий би трябвало да бъдат издигнати два пътни възела – при Мездра и при Дърманци. Колко време ще продължи градежа – от АПИ не се ангажират със периоди. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР