Най-четеният германски всекидневник, Билд, предлага в днешния си брой като

...
Най-четеният германски всекидневник, Билд, предлага в днешния си брой като
Коментари Харесай

"Билд" предлага кройка за изрязване на кипа като средство срещу антисемитизма

Най-четеният немски ежедневник, " Билд ", предлага в днешния си брой като средство за битка с антисемитизма кройка за изрязване на обичайна еврейска шапчица кипа, съобщи " Франс прес ".

В Германия зачестяват антиеврейските набези. С оглед на това в събота комисарят на немското държавно управление по въпросите на антисемитизма предложи на евреите към този момент да не носят обичайна шапчица кипа на всички места в страната, отбелязва " Франс прес ".

Мнозина в Германия, а и в Израел, стачкуваха, като приведоха аргумента, че евреите не трябва да крият религиозната си принадлежност. Израелският президент Реувен Ривлин съобщи, че е шокиран от рекомендацията на представителя на немските управляващи. Централният съвет на немските евреи към този момент нееднократно е предупреждавал за заплахата да се носи тази шапчица.

" Билд " се включва в дебатите, като приканва читателите си да бъдат " солидарни със (своите) съседи евреи ", " да си създадат лична кипа с четири елементарни дейности и да се вдигнат против антисемитизма ". Хората могат да изрежат кройката на кипата, украсена с Давидова звезда, от първата страница на вестника.

Миналата година сходен образец за еврейска шапчица предложиха на своята публика други два немски всекидневника, Те А Цет и " Тагесшпигел ", призовали читателите си да жигосат с изрязването му антисемитско нахлуване над израелец, носещ кипа, от страна на сириец в влиятелния берлински квартал " Пренцлауер Берг ". Пострадалият съумя да снима част от сцената и я качи в интернет.

Германските управляващи показаха намерено безпокойствие от антисемитизма, пренасян от мигрантите, идващи от страни, враждебни на Израел - да вземем за пример Сирия, Ирак и Афганистан. Миналата година закононарушенията с антисемитски темперамент в Германия са се нараснали с към 20 %, по последни данни на вътрешното министерство. Огромното болшинство, близо 90 % от тези закононарушения, обаче са осъществени от крайнодесните среди. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР