Най-често проявите на сенна хрема са в месеците между март

...
Най-често проявите на сенна хрема са в месеците между март
Коментари Харесай

Какво да не правим, ако имаме сенна хрема

Най-често деянията на сенна хрема са в месеците сред март и септември. И в този момент сме тъкмо в пика на това имунно-алергично заболяване, което може съществено да утежни качеството ни на живот и най-много да ни отнеме насладата от дългите разходки навън.
 Полени, сенна хрема и по какъв начин въздействат климатичните промени на пролетните алергии
Как въздействат климатичните промени на пролетните алергии

Нови тревожни наблюдения

Ако страдаме от сенна хрема, сигурно сме наясно с подобаващите лекарства, които би трябвало да използваме, с цел да минимизираме признаците, които се показват най-вече в кихане, гъделичкащо чувство в носа, очите и устата, блудкав носен секрет, сълзене и обща изнемощялост. Но има и няколко правила, които е добре да съблюдаваме, с цел да се усещаме по-добре.

Очите

Те са най-потърпевши от излагането на полени. Затова е целесъобразно да носим слънчеви очила, когато сме на открито. По този метод сътворяваме преграда и ги пазиме в огромна степен. Освен това е значимо да не ги търкаме, колкото и да ни сърбят. Вместо това би трябвало да ги почистваме постоянно с памучен тампон и вода и да използваме подобаващи при капки.
 Снимка 622754

Носът

Него също е значимо да предпазим. Може да използваме специални балсами, които се намазват към ноздрите и полените полепват по тях, вместо да ги вдишваме. Важно е и постоянно да си вършим промивки с физиологичен разтвор или спрей с морска вода.

Хигиена

Полените полепват на всички места, по тази причина е значимо да не стоим у дома с облеклата, с които сме били на открито. Добре е да ги перем и след всяко носене и по-късно да не ги простираме на открито. Когато се приберем незабавно влизаме в банята за бърз душ.
 Снимка 622753

Хранене

Да, и то има връзка с деянията на сенна хрема. В интервала на пик на полените е целесъобразно да консумираме повече храни с потвърдени противовъзпалителни свойства. Такива са плодовете и зеленчуците, бобовите култури, пълнозърнестите храни и мазните риби. Добре е да заобикаляме модифицираните храни с транс мазнини, както и тези, богати на сол и захар.

Може да заложим и на добавки или питиета, които съдържат лайка, джинджифил, куркума и коприв а- те имат противовъзпалително и антиоксидантно деяние, предава Daily Mail.
 Сенната хрема, киселото мляко и каква е връзката посред им
Облекчава ли киселото мляко сенната хрема

Учени дават отговор и на този въпрос

Превенция

Прогнозите за времето, които всички следим на смарт телефона си, дават настояща информация и за равнището на полени в нашия град в съответния ден. И в случай че то е високо, най-хубавото, което можем да създадем, е да прекараме оптимално време на закрито и със затворени прозорци, с цел да минимизираме излагането на причинителите на сенна хрема.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР