Най-често при ухапване от кърлеж се получава заразяване с Лаймска

...
Най-често при ухапване от кърлеж се получава заразяване с Лаймска
Коментари Харесай

Доц. Атанас Мангъров: Около 1/3 от кърлежите у нас са заразени

Най-често при захапване от кърлеж се получава заразяване с Лаймска борелиоза. Около 1/3 от кърлежите у нас са инфектирани и когато минат не по-малко от четири седмици, човек би трябвало да се изследва и в случай че се окаже, че е позитивен, би трябвало да се лекува.

Това сподели инфекционистът и педиатър доцент Атанас Мангъров в предаването „ Събуди се " по Нова телевизия.

Той означи, че не е наложително при захапване от инфектиран кърлеж инфекцията да се съобщи на индивида. Важно е обаче мястото на захапване да е добре почистено, да се обработи и дезинфекцира.

Доц. Мангъров съобщи, че новият подвариант на Омикрон по нищо не се разграничава от вирусните инфекции, с които се срещаме по няколко пъти годишно. Според него от връщането на маските и противоепидемичните ограничения няма изгода, защото те са потвърдили неефективността си. „ Докато не мине през главната част от популацията, няма прекъсване. Това е нов вирус, при който антителата от имунизациите, не работят. Хората, които са карали някой от другите разновидности, техните антитела не работят при този подвариант ", акцентира инфекционистът.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР