Най-честата причина за продажба на земеделска земя е необходимостта от

...
Най-честата причина за продажба на земеделска земя е необходимостта от
Коментари Харесай

Собственици на земеделски земи търсят свежи пари чрез бързи продажби

Най-честата причина за продажба на земеделска земя е нуждата от свежи пари за посрещане на непредвидени разноски. Това излиза наяве от изследване на водача в ръководството на поземлени активи „ Агрион “. Собствениците и наследниците се вземат решение на договорка, също по този начин, в случай че им следва придобиване на различен парцел, фамилно празненство или за прехрана на студент. Голям е делът на хората, които продават парцелите си, с цел да финансират образование в чужбина. Според специалисти в сектора през последните години се следи наклонност за сериозен растеж на покупко-продажбите при започване на летния сезон. Причината е, че множеството университети в Западна Европа и Съединени американски щати изискват заплащането на таксата за образование през юли или най-късно началото на август. Това предизвика притежателите на парцели да бързат с продажбата, с цел да посрещнат разноските за обучение.

 agrion_trud1-1 Според участниците в допитването, водещ фактор при избора на покупател е сигурността на договорката и бързото й осъществяване. Потенциалите продавачи избират документите по прехвърлянето на парцела да бъде готова от отсрещната страна. В множеството случаи те подписват договорка с близки и познати или със профилирана компания, която е потвърдила във времето, че е добър собственик и сътрудник, и се грижи за земите, които ръководи. Анализът на компанията за ръководство на аграрни активи демонстрира още, че делът на хората, които посещават офис на „ Агрион “ се е нараснал двойно. Дружеството е най-разпознаваемият за частните притежатели бранд и най-популярната компания измежду евентуалните продавачи. Освен за съвещания и изследването на благоприятни условия за финансиране, от ден на ден хора са посетили някой от районните офиси в опит да сключат договорка.

Едно от най-сериозните преимущества на компанията е осъществяването на безвъзмездна оценка на земеделските земи, която компанията прави за всички искащи. Чрез новата услуга, която беше пусната при започване на април, всеки притежател на парцел, без значение къде се намира имота му, може да изиска оферта или да съобщи безвъзмездна оценка. Това може да стане посредством уеб страницата на компанията на адрес или във всеки един от районните офиси на земеделското сдружение.

„ С осъществяването на безвъзмездни оценки желаеме да помогнем на притежателите на аграрни земи да добият действителна визия за пазарната оценка на активите им и каква цена да чакат, в случай че решат да продадат парцела си “, споделиха от управлението на сдружението. Експертите ползват самостоятелен метод към всяко едно питане, с цел да подсигуряват транспарантна и съответна цена. За разлика от други компании, „ Агрион “ не употребяват метода на осреднената оценка за обещано землище, който изкривява ценообразуването, а образуват цената на съответния парцел в сходство със особено основан логаритъм, включващ разнообразни индикатори.

Стойността на земеделската земя зависи от няколко съществени фактора, измежду които са местонахождение, надолнище на терена, транспортната досегаемост, категория, размери на имота, досегаемост до напояване и други

От друга страна, безплатната оценка на терените, която прави „ Агрион “, икономисва пари и време на притежателите на земя. Таксата, която вземат лицензираните оценители, с цел да образуват цена на даден парцел, постоянно надвишава 100 лева, без значение каква е размера на парцела. Това е сериозен разход за притежателите, които най-често са пенсионери и не разполагат с огромни приходи.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР