Най-чаканата новина за грипа. Развръзка след 10 дни. 12 области

...
Най-чаканата новина за грипа. Развръзка след 10 дни. 12 области
Коментари Харесай

Най-чаканата новина за грипа. Развръзка след 10 дни


Най-чаканата вест за грипа. Развръзка след 10 дни. 12 области са в зараза, най-вече заболели са с вид А. Дойде най-чаканата вест за грипа. Националния център по заразни и паразитни заболявания даде прогнозата си по кое време болестта си отива.

До 10 дни се чака грипът да стартира да отстъпва от местата, където сега е оповестена зараза, предвидиха джипита на база данните на здравното министерство за заболеваемост в страната.

Към момента в 12 области има оповестени противоепидемични ограничения – Бургас, Варна, Велико Търново, Габрово, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Смолян, София – област, Шумен и Ямбол.

“Може би до седмица – най-много 10 дни грипът ще премине през цялата страна и ще стартират да понижават случаите ”, уточни проф. Ива Христова, шеф на Националния център по заразни и паразитни заболявания. Тя напомни, че оставен без лекуване, грипът продължава 4-5 дни. Той постоянно има блестящо и ненадейно начало, с висока телесна температура, главоболие, болки в мускулите и ставите и обща изнемощялост.

В момента множеството хора боледуват от грип вид А, като затрудненията са бронхити, а до пневмонии се стига по-рядко.

Заради % заболели присъственият образователен развой е прекратен във Варна, Пазарджик и Перник. Това ще продължи до 5 февруари във Варна и Пазарджик, а до 9 февруари – в Перник. В Бургас от 1 февруари се преустановяват присъствените образователни занятия, ваканцията за учениците ще продължи до идващия вторник. Според персоналните лекари там евентуално от 10 февруари заболелите ще понижават.

До 6 февруари неприсъствено ще учат в Ямбол, а в София-област до 7 февруари в това число. В Пловдив няма да посещават учебно заведение до 5 февруари в това число. В Шумен учениците не се разпускат във почивка.

Засега Благоевградска област е надалеч от зараза, само че се чака до 10 дни грипната вълна да се прояви. Най-много са заболелите в общините Петрич, Гоце Делчев и Благоевград.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР