Най-богатият човек в света според Форбс за втора поредна година

...
Най-богатият човек в света според Форбс за втора поредна година
Коментари Харесай

Арно е най-богат в света, босът на Лукойл: №1 в Русия с нашите пари

Най-богатият човек в света съгласно Форбс за втора поредна година е императорът на лукса Бернар Арно - президент на LVMH (Louis Vuitton, Moet, Hennessy, Dior и т.н.) с $233 милиарда На огромна отдалеченост към този момент изостава Илон Мъск (Tesla, SpaceX) със $195 млрд и трети единствено милиард обратно е Джеф Безос (Amazon.com), със $194 милиарда

От 125 руснаци с благосъстояние над милиард $ за първи път наш човек - собственик на България мол, с изключение на на източилия най-малко 3 милиарда $ поради дерогацията Лукойл е босът му Вагит Алекперов.

За година милиардерите на Путин са 15 души повече, а сумарното им положение е скочило от $505 милиарда до $576,8 милиарда

Алекперов " коства " $28,6 млрд с неговите 28,3% от акците на Лукойл, България мол и какво ли не още в " портфейла " му. $2 милиарда за година е получил единствено във тип на дивиденти от Лукойл през 2023 г, доста от тях и от джобовете на 3 млн. български водачи, чиито цени на горивата не скочиха с дерогацията, т.е. писаното с години от 19 минути за продажбата на съветски нефт на цени на над 30% по-скъпия Брент, което запона при първия кабинет на Промяната/ППДББСП и гърмежа на цените със старта на войната в Украйна, се оказаха, за жалост, истина.

Напомняме за тайните срещи на Асен Василев с бг шефовете на Лукойл и като министър в това, и в това държавно управление.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР