Най-богатият човек в света Джеф Безос показа огромен часовник, който

...
Най-богатият човек в света Джеф Безос показа огромен часовник, който
Коментари Харесай

Джеф Безос с изненада: показа часовник, който ще работи 10 000 години

Най-богатият човек в света Джеф Безос сподели голям часовник, който може да работи в продължение на 10 000 години. Безос го показа посредством видео в профила си в обществената мрежа Twitter.

Устройството се намира надълбоко в земните глъбини - то се строи в планина в Западен Тексас. То е с височина 152 метра и е напълно механично, а зареждането му е повече от любопитно - часовникът е задвижван от термичните цикли на Земята.

Installation has begun—500 ft tall, all mechanical, powered by day/night thermal cycles, synchronized at solar noon, a symbol for long-term thinking—the #10000YearClock is coming together thx to the genius of Danny Hillis, Zander Rose & the whole Clock team! Enjoy the video. pic.twitter.com/FYIyaUIbdJ
— Jeff Bezos (@JeffBezos) 20 февруари 2018 година

" Това е специфичен часовник, предопределен да бъде знак, икона за дълготрайно мислене ", се споделя в известие в блог, подписано от милиардера.

Часовникът е в развой на разработка от съвсем 3 десетилетия и е планиран по забавен метод. Секундарникът му се мести един път годишно, стрелката за минутите се мести един път на всеки 100 години, а тази за часовете - на всяко хилядолетие.

Проектът бе иницииран от Дани Хилис през 1989 година Милиардерът и създател на Amazon разгласи, че " оказва помощ на Дани за плана в последните шест години ".

" Изграждането на часовник в отдалечена планина е огромна задача. Строителството е в ход и ние напредваме всеки ден ", се споделя в обявата.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР