Най-богатият човек в света Джеф Безос може да се наложи

...
Най-богатият човек в света Джеф Безос може да се наложи
Коментари Харесай

Нов данък може да струва над $4 милиарда на Джеф Безос

Най-богатият човек в света Джеф Безос може да се наложи да заплати 4.1 милиарда $ налог върху благосъстоянието си, в случай че бъде признато предлагането на американския сенатор Елизабет Уорън.

Налогът, препоръчан от нея, визира най-богатите американци. Безос и останалите 174-ма супер богаташи, класирани в Индекса на милиардерите на Bloomberg, ще дължат общо 61 милиарда $ на хазната на Съединени американски щати.

Дължимото от основателя на Amazon и другите милиардери може да се усили или намалее, според от това по какъв начин се движи благосъстоянието им. Безос сега има положение от 137.1 милиарда $.

Сенатор Уорън, демократ от щата Масачузетс, счита да предложи налог от 2% за притежателите на активи от 50 млн. до 1 милиарда $ и 3% върху всички благосъстояния, надвишаващи 1 милиарда $, оповестява Washington Post.

Данъкът ще донесе 2.75 трлн. $ в границите на десетилетие от към 75 000 заможни фамилии, написа вестникът, цитирайки икономист, съветващ Уорън за проекта.

Почти цялото благосъстояние на Безос е обвързвано с акциите на Amazon, а сходна данъчна сметка може да го накара да продаде част от тях. Понастоящем той има 2.5 милиарда $ парични средства и други ликвидни активи, съгласно разбор на Индекса на благосъстоянието на Bloomberg.

55-годишният Безос в последна сметка може да показа данъчната тежест със брачната половинка си МакКензи. Двойката разгласи по-рано този месец, че се готви за бракоразвод, което може да раздели положението на Безос на половина.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР