Най-богатият човек в Алжир Исад Ребраб беше освободен рано в

...
Най-богатият човек в Алжир Исад Ребраб беше освободен рано в
Коментари Харесай

В Алжир - най-богатият се радва, докато плаче

Най-богатият човек в Алжир Исад Ребраб беше освободен рано в сряда, откакто съдът го осъди на шест месеца за данъчни, банкови и митнически нарушавания, съобщи БГНЕС.
Прокурорите упорстваха за едногодишна присъда за 74-годишния началник на най-големия частен конгломерат на Алжир Сеvital, който беше един от няколкото магнати, задържани през април в границите на необятно следствие за корупция.
Разследването последва оставката на президента Абделазиз Бутефлика след седмици всеобщи митинги против 20-годишното му ръководство.
Ребраб към този момент беше прекарал осем месеца в ареста в очакване на процеса, което е повече от присъдата му, тъй че той беше освободен от съда. Той беше санкциониран с 1.383 милиарда динара (над 10,3 милиона евро).
Evcon, дъщерното сдружение на Cevital, беше санкционирано 2,766 милиарда динара (20,7 милиона евро). Базираната в Йордания Hosing Bank for Trade and Finance, която също беше разследвана, беше санкционирана 3,169 милиарда динара (23,7 милиона евро). Наказанията бяха за нарушение на законите за валута и преводи на средства, както и за подправяне и подправени заявления за клиенти.
Списание Forbes подрежда Ребраб като най-богатият човек в Алжир и шестият по благосъстояние в Африка с неговите активи от 3,9 милиарда $ през 2019 година
В Cevital работят 18 000 души, създават електроника, стомана и храни, а през последните години компанията закупи бизнес във Франция.
Докато бизнесът му процъфтява при ръководството на Бутефлика, Ребраб поддържа митингите, които в последна сметка принудиха президента да подаде оставка през април. Компанията му съобщи, че е била " учудена " от ареста му.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР