Най-богатите хора в света причиняват огромни и неустойчиви количества въглеродни

...
Най-богатите хора в света причиняват огромни и неустойчиви количества въглеродни
Коментари Харесай

Въглеродният отпечатък на няколко милиардери е колкото този на Франция: Oxfam

Най-богатите хора в света предизвикват големи и неустойчиви количества въглеродни излъчвания, като за разлика от елементарните хора 50-70 % от замърсяването се дължи на техните вложения, разкри благотворителната организация за битка с бедността Oxfam .

Според отчета 125 от най-богатите милиардери в света отделят приблизително по три милиона тона CO2 годишно, което е повече от един милион пъти повече от междинното количество, отделяно от 90 % от човечеството, които са по-малко богати. В изследването се показва, че милиардерите имат общ дял от 2,4 трилиона $ в 183 компании.

Според Oxfam действителната стойност на замърсяването евентуално е още по-висока, защото е потвърдено, че наличните данни за въглеродните излъчвания на предприятията систематично подценяват същинското влияние. Милиардерите и корпорациите, които не разкриват обществено своите излъчвания и заради това не могат да бъдат включени в проучването, евентуално са тези, които оказват мощно влияние върху климата.

" Тези няколко милиардери дружно имат " капиталови излъчвания ", които се равняват на въглеродния отпечатък на цели страни като Франция, Египет или Аржентина ", споделя Нафкоте Даби, началник на отдела по изменение на климата в Oxfam.

" Тези вложители милиардери на върха на корпоративната пирамида носят голяма отговорност за утежняването на климата. Твърде дълго време те избягваха отговорност ", акцентира тя.

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР