Най-богатите демокрации в света се събират в събота да представят

...
Най-богатите демокрации в света се събират в събота да представят
Коментари Харесай

Британия търси демонстрация на единство в Г-7 срещу Русия заради Украйна

Най-богатите демокрации в света се събират в събота да показват обединен фронт против съветската експанзия към Украйна, Англия ще бъде хазаин на среща на външните министри на Г-7 в северния британски град Ливърпул, оповестяват БиБиСи и " Ройтерс ".

Външният министър на Великобритания Лиз Трус предупреди Русия, че ще бъде изправена пред тежки последствия, в случай че нахлуе в Украйна.

Тя сподели, че срещата на външните министри на Г-7 ще покаже демонстрация на единение и ще покаже ясно, че сходен ход би бил " стратегическа неточност ".

Обединеното кралство и неговите съдружници би трябвало да " възпират Русия да предприеме този курс на деяние ".

Напрежението нараства, докато Москва натрупа войски на границата с Украйна, само че Кремъл отхвърли да възнамерява да нахлуе.

Повтаряйки предходни предизвестия от Съединени американски щати и техните съдружници, госпожа Трус сподели, че в Г7 " ще бъдем извънредно мощни в нашата позиция против експанзията... във връзка с Украйна ".

Тя добави: " Ако Русия предприеме тези дейности, това би било стратегическа неточност и ще има тежки последствия за Русия.

" И това, което вършим този уикенд, е да работим със съидейници, с цел да изясним това. "

Украйна граничи както с Европейски Съюз, по този начин и с Русия, само че като някогашна руска република има дълбоки обществени и културни връзки с Русия.

Русия упрекна Украйна в провокация и потърси гаранции против разширението на НАТО на изток и разполагането на оръжия покрай нейната граница.

Преди срещата на Г-7 Трус организира диалози с украинския външен министър Дмитро Кулеба в Лондон.

Попитана дали може да изключи военен отговор на съветската експанзия, Трус сподели, че Обединеното кралство работи с Украйна по " дарба за защита и сигурност ".

" Ние им предоставяме поддръжка ", сподели тя. " Ние също по този начин работим, с цел да им помогнем с тяхната енергийна резистентност. Така че те да не зависят само от съветските енергийни доставки. И това е методът, по който в последна сметка ще помогнем да подкрепим Украйна. "

Трус сподели, че Обединеното кралство и Европейски Съюз се пробват да подсигуряват, че западните стопански системи са по-малко подвластни от съветската сила.

Външният министър сподели, че газопроводът " Северен поток 2 " сред Германия и Русия ще бъде проблем, в случай че Русия нахлуе в Украйна.

Това ще е нещо, което ще се разиска с нейния нов немски сътрудник по време на договарянията на Г-7.

" Ние би трябвало да понижим зависимостта от съветския газ и сила. И това би трябвало да бъде част от цялостната тактика за понижаване на зависимостта от непазарни стопански системи, понижаване на зависимостта от злонамерени участници и гарантиране, че свободният свят е в положение да има тази стратегическа самостоятелност, от която се нуждае, с цел да оцелее и процъфтява. "

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън и съветският президент Владимир Путин проведоха във вторник виртуална среща на върха, ориентирана към понижаване на напрежението в района. Байдън сподели, че е дал ясно да се разбере, че ще има " стопански последствия (за Русия), каквито не е виждал ", в случай че той нахлуе в Украйна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР