Най-богатите 1% са генерирали 82% от богатството в света за

...
Най-богатите 1% са генерирали 82% от богатството в света за
Коментари Харесай

82% от богатството през 2017 г. отишло в ръцете само на 1% от хората в света

Най-богатите 1% са генерирали 82% от благосъстоянието в света за последната година, до момента в който най-бедната половина от международното население не е получила нищо .

Това демонстрира ново проучване на благотворителната организация " Оксфам ", представено от Агенция Франс Прес.

Изследването е оповестено преди международният хайлайф да се събере на годишния Световен стопански конгрес в Давос.

В новото проучване на благотворителната организация се разкрива, че шест пъти по-бързо милиардерите по света са си усили положението спрямо елементарните служащи от 2010 година Също по този начин излиза наяве, че сред март 2016 и март 2017 година на всеки два дни се е появявал по един нов милиардер.

" Оксфам " употребява откритията, с цел да обрисува международната стопанска система, в която богатите не престават да натрупат още повече пари, до момента в който стотици милиони хора " се борят да оцелеят ".

Ръстът на милиардерите не е симптом на процъфтяваща стопанска система, а признак на провалена икономическа система, подчертава в известие изпълнителният шеф на " Оксфам " Уини Биянима.

От организацията също акцентират, че дамите не престават да печелят по-малко от мъжете, постоянно са най-ниско заплатените и по-трудно си намират работа. Девет от десетима милиардери са мъже, добавя се още в проучването, озаглавено " Възнаграждаваща работа, а не благосъстояние ".

Използвани са данни на Credit Suisse за правенето на отчета.

От " Оксфам " приканват държавните управления да лимитират съвкупните приходи на акционерите и мениджърите, да понижат разликата в заплатите при половете, да се борят с укриването на налози и да се усилят разноските за опазване на здравето и обучение.

Тази година фокусът на форума в Давос е по какъв начин да се сътвори " споделено бъдеще в един нерешителен свят ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР