Най-богатата китайка Ян Хуейян, собственик на Country Garden Holdings, спечели

...
Най-богатата китайка Ян Хуейян, собственик на Country Garden Holdings, спечели
Коментари Харесай

Най-богатата китайка спечели 2 млрд. долара за седмица

Най-богатата китайка Ян Хуейян, притежател на Country Garden Holdings, завоюва Щатски долар 2.06 милиарда за седмица след настъпването на 2018 година. Така положението й към този момент е 25.6 милиарда $, заяви "Блумбърг ". Това я качи на 31-во място в листата на милиардерите.

Лидер по мощен старт на новата година и увеличение на благосъстоянието е Джеф Безос, който за седем дни добави 4.71 милиарда $ към парите си. Само за петък, 5 януари, водач по облага е още веднъж Джеф Безос с 1.54 милиарда $. На второ място е Амансио Ортега, притежател на Zara и китайката Хуейян с по 1.09 милиарда $.

Още от 2007 година Ян Хуейян е посочена за най-богатия човек в Китай. Тя се занимава с търговия на недвижими парцели. Нейният татко - Ян Гуо Цян, й трансферира дяловете от компанията Country Garden Holdings през 2005 година. Компания е основана в провинция Гуангдонг. През 2011 година е оповестена за една от 50-те най-големи компании в Азия. Пазарната й капитализация е над 8 милиарда $. Country Garden Holdings строи в градове в Китай, Малайзия и Австралия. Има голямо интернационално портфолио от планове. Продала е парцели на над 150 000 души в целия свят. През 2015 година китайският осигурителен колос Ping An стана втория максимален акционер в Country Garden, като закупи 9,9% от компанията за 800 млн. $.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР