Най-бедните граждани на Европа живеят в Северозападна България. Това сочи

...
Най-бедните граждани на Европа живеят в Северозападна България. Това сочи
Коментари Харесай

Евростат: Най-бедните в Европа са в Северозападна България

Най-бедните жители на Европа живеят в Северозападна България. Това сочи изследване на европейската статистическа работа (Евростат). Обитателите на българския регион са три пъти по-бедни от междинния европеец. Същевременно най-богатите европейци живеят в Западен Лондон и са шест пъти над междинното равнище за Европейски Съюз.

Следват жителите на Люксембург (257 процента), на Югоизточна Ирландия (217 на сто), както и белгийската столица Брюксел и немският град Хамбург (по 200 процента).

На другия завършек на класацията с 29 % от междинния европейски Брутният вътрешен продукт на човек от популацията е българският Северозападен регион. Следват френската отвъдморска територия Майот в Индийския океан (33 на сто), още два български региона - Северен централен и Южен централен (по 34 процента) и Североизточна Румъния (36 процента).

От 21 района с Брутният вътрешен продукт на човек под 50 % от междинното за Европейски Съюз, пет са в България и надлежно в Полша, четири в Унгария, три в Румъния и в Гърция и един във Франция, прецизира Евростат.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР