Най-бързият и лесен начин да се подпомогне развитието на Добрич

...
Най-бързият и лесен начин да се подпомогне развитието на Добрич
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев: Магистрала `Черно море` ще помогне за развитието на Добрич |

Най-бързият и елементарен метод да се подкрепи развиването на Добрич е автомагистрала " Черно море " да минава оптимално покрай града, сподели пред Българска телеграфна агенция депутатът от Демократична България Ивайло Мирчев след края на първата си приемна в регионалния център.

Вчера той е посетил и Авиобазата в покрайнините на града. Съоръжението не действа от две десетилетия, само че от няколко години локалната общественост разисква неговото възобновление. Една от концепциите е то да се трансформира в карго летище.

" Пистата и изобщо цялата авиобаза е в доста неприятно положение ", смята Мирчев.

" Намирането на вложител е извънредно сложна задача. За да стане Авиобазата карго летище, би трябвало да има бизнес, а с цел да има бизнес, би трябвало до Добрич да има магистрален път. Няма различен метод ", безапелационен е депутатът.

Освен добра пътна връзка обаче е нужна и ясна тактика за привличане на български и непознати вложители. Той уточни като образец за положително ръководство Бургас, където сега, по думите му, има взрив на IT компании.

" През годините страната фактически наля много пари в Бургас, само че не може да се отхвърли, че локалната власт се оправя доста добре. Ръководството на общината реши, че желае да притегли IT бранша, сътвори привлекателни условия за фирмите и те пристигнаха. И заплащат заплати от 3000 лв. нагоре - пари, които се харчат в града. Нищо не пречи и тук да се случи същото, само че би трябвало да се положат старания ", счита още Мирчев.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР