Най-бързата линия на метрото в Европа беше пусната днес в

...
Най-бързата линия на метрото в Европа беше пусната днес в
Коментари Харесай

Ердоган откри важен обект, постави рекорд за Европа

Най-бързата линия на метрото в Европа беше пусната през днешния ден в Истанбул. Тя свързва турския мегаполис с интернационалното летище в европейската част на града. Според локалните управляващи влаковете ще се движат по новата линия със скорост 90-120 км/ч, заяви ТАСС.

Метролиния Кяътхане-летище Истанбул бе публично открита от турския президент Реджеп Тайип Ердоган, добавя Анадолската организация. На тържествената гала по откриването участваха огромен брой турски публични лица и жители.
-->
В обръщението си към присъстващите Ердоган сподели, че пътуването с метрото от истанбулския квартал Кяътхане до интернационалното летище ще лишава 24 минути.

Капацитетът на метролинията е 800 000 пасажери дневно.

Новооткритата линия на метрото е с дължина 34 километра и има осем станции.



Гражданите ще могат да я употребяват гратис един месец.

Създаваме голяма метросистема, която ще покрие цялата европейска част на Истанбул до края на годината, сподели турският министър на превоза Адил Караисмаилоглу пред телевизия ТРТ.

Според шефа на транспортното ведомство в бъдеще новата линия на метрото ще бъде интегрирана с високоскоростна железопътна линия.

„ Летището в Истанбул ще стане спирка на високоскоростния трен от Анкара. Проектът е на стадий осъществяване на търгове, през тази година се възнамерява да стартира работа по построяването на тази линия “, сподели министърът.     

Новото летище в Истанбул стартира работа през 2019 година след затварянето на летище Ататюрк, което беше едно от трите най-натоварени летища в Европа. Според проектите след цялостното привършване през 2025 година на строителството интернационалното летище в Истанбул ще има шест писти и ще може да обслужва към 150 милиона пасажери годишно, отбелязва ТАСС.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР