Най 27-ми май НАСА оповести, че автоматичната междупланетна станция “Джуно

...
Най 27-ми май НАСА оповести, че автоматичната междупланетна станция “Джуно
Коментари Харесай

Джуно пристига в орбита около Юпитер през юли!

Най 27-ми май НАСА оповести, че автоматизираната междупланетна станция “Джуно ” е към този момент пресякла гравитационната граница сред Слънцето и Юпитер и в този момент към този момент основното гравитационно влияние, което станцията усеща, е това на Юпитер!

Пристигането в околоюпитерианска орбита е планувано за 4-ти юли. Маневрата за влизане в орбита включва 35-минутно запалване на главния мотор. Надяваме се всичко да бъде сполучливо и “Джуно ” да се трансформира в идващия издигнат от човешка ръка уред, който ще учи Юпитер от орбита, откакто през 2003 година завърши задачата на автоматизираната станция “Галилео ”.

Основната задача на “Джуно ” е да следи полярните сияния на Юпитер, както и това, което се намира под облачната завивка на планетата, с цел да научим повече неща за нейния генезис, конструкция, атмосфера и магнитосфера.

На борда на “Джуно ” има и дребна камера – JunoCam. Особеното за нея е, че нейната работа не е обвързана с научната стратегия на задачата. Напротив, JunoCam е предопределена да служи напълно за достигането на публиката и популяризирането на космонавтиката. Да, правилно е, че тя ще направи някои фотоси на полярните региони на Юпитер, които до този миг в никакъв случай не са били заснемани, само че по-голямата част от местата за снимане ще бъдат подбрани от обществеността.

За повече информация по отношение на това по какъв начин можете да участвате в планирането на изображенията, посетете този уеб страница: https://www.missionjuno.swri.edu/junocam

За повече информация по отношение на задачата: НАСА

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР