Навярно сте чували термина чревно здраве“ неведнъж и се чудите

...
Навярно сте чували термина чревно здраве“ неведнъж и се чудите
Коментари Харесай

Погрижете се за чревното си здраве по време на бременност – вижте защо

Навярно сте чували термина „ чревно здраве “ нееднократно и се чудите какво значи – да вземем за пример, че здравите вътрешности са тези, които усвояват храната ви дейно? Вярно е, само че здравето на червата оказва въздействие върху целия ви организъм, тъй като когато те са здрави, душeвността и имунната ви система ги следват. Следователно, по време на бременност би трябвало да се поддържа уравновесена чревна микрофлора, както за майката, по този начин и за бебето още от самото забременяване до раждането и по-късно.  

Какво съставлява чревният микробиом?

В нашия организъм се намират десетки  трилиони бактерии и множеството от тях са точно в червата – дружно те образуват така наречен чревен микробиом, който играе решаваща роля за здравето ни. Но в този микробиом не се намират единствено „ положителни “ бактерии – някои типове могат да допринесат и за редица болести, в случай че вземат превес.

Факторите, които оказват въздействие на вида бактерии са доста – метод на хранене, околна среда и така нататък Бебетата, от своя страна, получават 100% от първичния си микробиом от своята майка посредством плацентата и амниотичната течност. И когато плодът тръгне да се ражда, излагането му на положителни бактерии се въздейства от типа на раждането (вагинално или цезарово сечение).

Микробиомът на бебето продължава да се развива след раждането - първото мляко, което идва от майката е коластрата. Тя слага началото на построяването на имунитета и подкрепя първите жители на микробиома на бебето, като доставя нужните хранителни субстанции, антитела и още потребни бактерии. Полученото зряло мляко, което идва няколко дни по-късно, в допълнение развива чревната флора на детето, тъй като в нейния състав участват човешки млечни олигозахариди, които са идеалната храна за положителните бактерии.

Какви са изгодите от това да имаме дете с положително чревно здраве?
По-малко алергии и по-силна имунна система
Здравият микробиом и контактът с многообразие от бактерии могат да спомогнат за основаването на по-здрава имунна система. Освен това, положителното чревно здраве учи имунната система да не реагира на незастрашаващи фактори, какъвто е казусът с алергиите. Оптималният микробиом с разнообразна гама от типове, има наклонност да укрепва имунната система. Бебетата, които са родени вагинално и са осъществили контакт кожа до кожа след раждането, са склонни да имат по-голямо многообразие от чревни бактерии, а от там и здрава и съответна имунна система.
Редуциран риск от възпаления
Дори, когато бъдещето бебе е още плод в майчината вътрешност, е от значително значение разнообразеният набор от чревни бактерии, с цел да се понижат възпаленията. Това се случва чрез поддържане на добър бактериален баланс от страна на майката, главно посредством здравословна и уравновесена диета, ограничение на напрежението и може да се добави с пробиотична хранителна добавка, чийто бактериален състав да е съгласуван с особеностите и настъпващите промени в микрофлората по време на бременността.

И защото през първите няколко години от живота микробиомът непрестанно се разнообразява и пораства, като в същото време оформя своя непрекъснат състав. Има толкоз доста фактори, които могат да повлияят и подкрепят неговото развиване, започвайки от здрава майка и бременност, през метод на раждане до метод на живот и хранене през първите няколко години на детето.

И в случай че сте решена да извършите каквото зависи от вас, с цел да подсигурите здравословен старт на бебето си, можете да започнете като възстановите салдото и подобрите своя микробиом и цялостното здраве на червата преди и по време на бременността. Ето няколко лесни стъпки, с които да извършите това.

Почивайте си качествено

Отделете време за първокласен сън, като изключите кофеина в следобедните часове. Спете на температура към 18-20 градуса и затъмнена стая. Изградете си подобен режим, че тялото ви да усеща по кое време е настъпило времето за отмора и се опитвайте да спите и да се събуждате едновременно всеки ден - тази тактика въздейства позитивно на напрежението и умората.

Ограничете напрежението

Намалете равнищата на стрес посредством постоянни извършения, медитация и надълбоко дишане. Това да редуцирате равнищата на стрес ви разрешава да придобиете опит и в способността да успокоявате мозъка си. Повярвайте ни, тези умения са извънредно потребни и по време на бременност, и с малко бебе.

Хранете(се) уравновесено

Тук става дума за храненето на вас и на дребното дребосъче. Яжте повече пребиотични храни – като бобови растения, лук, овесени ядки, банани и други. Добре е да се опитате да кърмите най-малко до 6-месечна възраст на бебето. Ако по една или друга причина не можете да кърмите, хубавата вест е, че в съвремието съществува мултищамов синбиотик, какъвто е - особено основан за майката и бебето, тъй като въпреки всичко, колкото и добре да се храним, това напълно не е задоволително за поддържането на оптимално чревно здраве.

съдържа 4 бактериални варианта, предопределени да подкрепят  чревната флора на майката преди и по време на бременността. Омни-Биотик Панда спомага да се облекчат неприятните признаци, свързани с бременността, като запек, газове или гастрит. И освен - Омни-Биотик Панда подкрепя развиването на микробиома на бебето, а при деца с фамилна алергична обремененост, понижава шанса от развиване на алергии с до 80% - прилаган преди и след раждането.

Ако по една или друга причина се наложи да родите оперативно, може да сте спокойни, тъй като Омни-Биотик Панда поддържа чревния микробиом на бебета, родени посредством секцио, като го доставя с бактериални типове, които са измежду първите и най-важни заселници на човешкия микробиом. Освен това мултищамовият синбиотик  намалява проявата на извънредно неприятните колики при бебетата, които се дължат на незряла храносмилателна система и ще ви спестят безсънните нощи и детския рев, с който те постоянно биват съпроводени.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР